Ultimul zbor al navetei spatiale Discovery !

| 2 Comments

Acum un an de zile, americanii de la NASA au anuntat retragerea tuturor navetelor spatiale (shuttle-uri), care de-a lungul anilor au efectuat tot felul de misiuni spatiale printre care Endeavour, Atlantis si Discovery.

Navetele Endeavour si Atlantis au efectuat ultimele misiuni anul trecut, iar Discovery a efectuat ieri ultimul zbor alaturi de un avion din clasa Boeing. Mai jos aveti filmuletul.

Endeavour va putea fi gasita la Centrul Stiintific California, Los Angeles, Atlantis la Centrul Spatial Kennedy, Orlando, Discovery la Institutul Smithsonian, Washington, iar Enterprise, o naveta care a fost folosita pentru teste, va putea fi gasita la Intrepid Sea, Air and Space, New York. Au mai existat doua navete, si anume, Challenger si Columbia, dar acestea au fost distruse in 1983 respectiv 2003.

De acum incolo americanii vor ajunge la Statia Spatiala Internationala cu ajutorul capsulelor rusesti Soyuz.

Eu inca nu inteleg manevra asta cu Rusia, dar sunt sigur ca ascund ceva foarte important in spatele acestor lucruri. Poate stiti voi mai multe. Oricum oamenii simpli vor putea ajunge in spatiu peste cativa ani cu ajutorul navetei SpaceShipTwo.

shuttle2012.jpg
Naveta Atlantis era pregatita pentru pensionare, iar Naveta Discovery pentru ultimul zbor (locul in care cele doua au fost cel mai aproape una de alta)

poza via

filmulet via

2 Comments

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.