Cea mai mare ferma de bizoni din Europa la Salonta ?

| 6 Comments

Dupa cum cred ca stiti, in Bihor, mai precis comuna Sinteu exista la momentul actual o ferma de bizoni americani, unde sunt crescuti aproximativ 20 de exemplare. Tot in Sinteu se afla si 250 de mistreti, 8 cerbi lopatari si 10 mufloni. E o idee buna, dar sper sa nu fie crescuti pentru vanatoare, in special bizonii. Daca voi stiti mai multe, va rog sa “strigati”. Aceasta invetitie ii apartine austriacului Christian Friedl. Mai jos aveti un filmulet despre asta.

Recent am aflat ca se vrea constructia unei ferme de bizoni in Salonta si tot de ceva austrieci, nu stiu daca aceiasi. Ferma se vrea a fi cea mai mare din Europa, pentru ca vor sa creasca 5000 de exemplare. Din cate am inteles, deja Primaria Salonta, prin prmarul Torok Laszlo a concesionat deja 2000 de ha de pasune pentru acest proiect. Investitia va contine si un abator, un centru de echitatie si o gradina zoologica cu animale domestice pentru copii. Investitorii s-au gandit la un fel de safari, ca sa atraga tot felul de turisti din tara si strainatate.

Cand am vazut cuvantul “abator” m-am gandit la vanatoare. Sper sa nu fie asa si sa fie doar safari, cum zic ei. Voi ce ziceti?

6 Comments

 1. O firma fantoma !!! ” SUBVENTIA pe 2000 ha”

 2. Foarte tare, nimic nu ma mira la noi, auzi bizoni… Daca maine aud vreo stire privind cea mai mare crescatorie de girafe sau camile sa nu ma surprinda, ma gandesc chiar sa cer niste fonduri europene pentru asa ceva :D, foarte tare articolul oricum.

 3. @Anonim Da detalii, asa si eu pot sa declar orice.

  @Silviu Poti sa faci, nu te opreste nimeni, dar pentru girafe sau camile nu prea ai climatul corespunzator.

 4. dani eu am fost la primarie sa-mi concesioneze doar 50 ha si nu-mi da. Nu cunosti pe cineva la tv sa faca un reportaj?

 5. mafia terenurilor….in primaria salonta se face legea mafiei primarul si satra lui fac, invarte sute de mii de euro anual din concesionarea terenurilor agricole si pasunilor

  e!! dar bizoni din salonta incet incet va disparea …gasaca de smecheri din salonta in frunte cu ghender emeric si catei lui sigur stie multe de moartea a 70 de bizoni din salonta

  rusine

 6. buz andrei a otravit bizoni din salonta

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.