De ce bariere mentale ?

| 1 Comment

Am observat tot mai des ca oamenii isi pun limite in viata lor. Ca nu se poate aia, ca nu pot scapa de frici, ca doar Dumnezeu ne da tot in viata samd.

De ce ne e frica sa trecem peste probleme? De ce nu vrem sa acceptam ca am gresit, sa ne cerem scuze si sa mergem mai departe? De ce nu acceptam responsabilitati? De ce accepam viata asa cum “vine” de la sine? De ce nu stim sa gandim pozitiv? De ce nu facem mai multe pentru copiii nostri? De ce dam vina pe divinitate cand noua nu ne merge ceva?

Eu va sugerez sa lasati toate gandurile astea neimportante, in special orgoliul si lenea, sa va agatati de orice oportunitate buna care va poate duce mai sus in viata din toate punctele de vedere (buna stare atat spirituala cat si financiara) si sa fiti un exemplu pentru copiii vostri. Suntem pe aceasta lume ca sa lasam ceva in urma nu doar ca sa lucram 40 de ani la acelasi loc de munca si dupaia sa ne para rau ca n-am facut ceva. Nu degeaba lumea e atat de mare si mai exista si spatiu pe langa.

Si ca sa va dau niste exemple, va spun cateva lucruri despre mine. Si eu am fost orgolios si lenes, dar am scapat de aceste lucruri incet incet si mi-e mult mai bine. Am avut de pierdut foarte mult din cauza acestor lucruri si mai ales din cauza anturajului. Am inceput sa-mi transform unele pasiuni in bussiness-uri si ma bucur foarte mult de asta. Nu mai trebuie sa stau la mila altuia. Si eu am avut frici printre care si cea de adancimi. Eu credeam ca nu pot sa scap de aceasta “fobie” si cand am fost in Egipt, am reusit sa ma scufund la 9-10 metri (pozele gasiti pe facebook). A fost greu, de fapt foarte greu, dar am reusit. Si voi puteti trece peste greutati. Nu e simplu, dar nici foarte greu nu e. Iar daca va merge greu nu e divinitatea de vina ci doar voi.

Si cel mai important lucru, sa ganditi pozitiv intotdeauana. Chiar daca “urcarea” voastra in viata e foarte lenta, gandirea pozitiva o sprijina de la spate. Daca o data veti simti o cadere, motivati-va singuri cu visele voastre si transformati-le in teluri scrise (vorba Didei). Toate pot fi implinte si daca le vedeti in fiecare zi va motiveaza. Eu am incercat si functioneaza.

Cum zicea cineva o data, imposibil nu e un cuvant, e o scuza pentru cei care nu incearca. Despre acest subiect a mai scris frumos si Lilisor.

/nickvujicicsurf.jpg
Nick Vujicic, un barbat fara maini si fara picioare isi traieste viata la maxim

Articole Relevante:

Cat inseamna anturajul !

E nevoie doar de o decizie ferma !

Timpul are o valoare imensa !

Totul depinde doar de tine si atitudinea ta !

One Comment

  1. Pingback: Nike Sole, o proteza pentru sportivii cu picioarele amputate ! | Coolest Concepts

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.