CSM Oradea, din nou campioana nationala la Spada Masculin !

| 0 comments

Anul trecut CSM Oradea a pierdut titlul national la Predeal in fata contracandidatei CS Satu Mare, dar anul acesta nu s-a mai pus problema asta. Saptamana trecuta s-a desfasurat la Oradea CN de Spada si Superliga Nationala de Spada feminin si masculin la care au participat aproximativ 100 de sportivi de la 14 cluburi din tara.

La masculin echipe, CSM Oradea (Tardi Otto, Tardi Zoltan, Tardi Zsolt, Andrei Radu si Timoce Andrei), antrenata de Nicolae Ille a reusit sa-si recastige titlul dupa o finala foarte disputata cu CS Satu Mare (Adrian Szilagy, Arkosi Bertalan, Adi Pop, Nagy Lehel si Fekete Attila). Am inceput slab, dar am revenit prin Tardi Otto si Andrei Timoce, care i-au batut pe rand pe Arkosi Bertalan (10-4) respectiv Adi Pop (11-7). O evolutie buna a mai avut si Andrei Radu. Pe locul trei s-a clasat CSU Tg Mures, formata din Nyisztor Csaki Alexandru, Rigo Robert, Bagozi Balint, Puscasu Paul si Cirneci Cristian.

La masculin individual titlul a fost castigat de Adrian Pop, iar oradeanul Tardi Otto s-a clasat pe trei. Locul doi a fost ocupat de Ionut Trandafirescu, care este surpriza turneului. Cealalta medalie de bronz a fost castigata de Rigo Rober (CSU Tg Mures).

La feminin echipe titlul a fost castigat de CSA Steaua, avandu-le in componenta pe campioanele mondiale si europene Ana Maria Branza, Simona Alexandru, Anca Maroiu plus Simona Deac si Ana Zdanovschi. Pe locurile doi si trei s-au clasat CSU Craiova si CS Satu Mare. Fetele de la CS Crisul, antrenate de Nicolae Ille s-au clasat pe locul 7, dar sunt cu mult mai tinere decat adeversarele lor (Handlery Anna, Fazekas Lilla si Korpos Monika). De fapt, Handlery Anna este cea mai tanara din concurs (13 ani). Ele sunt si campioane nationale la categoria lor de varsta si eu spun ca sunt viitorul spadei feminine romanesti.

La individual a triumfat Ana Maria Branza (CSA Steaua), iar pe locurile doi s-au clasat Simona Deac (CSA Steaua) respectiv Simona Alexandru (CSA Steaua) si Vasile Constantina (LPS Craiova). Adela Bodea si Handlery Anna au intrat in primele 32.

/superligamasculin2011.jpg
Andrei Timoce, Tardi Zoltan, Nicolae Ille, Andrei Radu, Tardi Zsolt si Tardi Otto

Sursa: AICI

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.