Programul documentarelor de pe Corso !

| 0 comments

Din 30 septembrie, pana in 4 septembrie se vor derula pe Corso, mai exact langa Lactobar diferite documentare. Mai jos aveti programul. In 4 septembrie vom incheia cu un tur al Oradiei, unde sunteti invitati cu totii. Puteti veni la ora 9 la Muzeul Tarii Crisurilor.

Daca doriti sa stati pe teresa Lactobar, ca sa vizionati aceste documentare, trebuie sa faceti consumatie de 50 ron.

Marti, 30 august:

Bee Moldovan/ Albinele moldovenesti
Regie: Valeriu Sova, Sergiu Cumatrenco
Moldova, 2010, 57 min.

O familie de albine din Republica Moldova lucreaza peste hotarele tarii, la fel ca personajele acestui film, care au pornit în cautarea nectarului la Paris…

On the road / Pe drum
Regie: Maciej Adamek
Polonia, 2005, 30 min.
Regizorul surprinde calatoria unui cuplu de vagabonzi, Josef si Basia, in cautarea unui camin. Totodata, filmul releva lumea lor interioara, visele si sperantele intr-o viata mai buna.

Miercuri, 31 august:

Going for Green: Britain’s 2012 Dream
Documentar comisionat de Foreign and Commonwealth Office al Regatului Marii Britanii
Marea Britanie, 2011, 52 min.

Documentarul trateaza subiectul constructiei Parcului Olimpic din Londra pe baza principiilor de protejare a mediului si de conservare a resurselor, combinand inovaţia si creativitatea constructorilor britanici cu proiectul care vizeaza crearea unui parc de ultima generatie.

Journey of a Red fridge / Calatoria unui frigider rosu

Regie: Lucian Muntean, Nataša Stanković
Serbia, 2007, 52 min.

Călătoria unui frigider rosu spune extraordinara povestea unui baiat din Nepal care e nevoit sa lucreze pentru a-si plati studiile. Hari Rai are 17 ani si de 3 ani este hamal. El cara diverse lucruri de la o destinatie la alta. Ultima sa munca este de a cara un frigider rosu din varful muntelui pana in cel mai apropiat oras. Regizorul il insoteste pe Hari Rai in aceasta calatorie descoperind viata acestuia, gandurile si sperantele lui, precum si peisajele fascinate ale muntilor Himalaya.

Joi, 01 septembrie:

Beats of Freedom
Regie: Leszek Gnoinski, Wojciech Slota
Polonia, 2010, 75 min.

Beats of Freedom este o incursiune in istoria muzicii rock din Polonia, din perioada comunista. Cand toate aspectele vietii erau controlate de regim, muzica rock devine un simbol al libertatii. Filmul include imagini de la festivalul de la Jarocin, unicul din întregul bloc comunist, istoriile diversilor muzicieni polonezi din acea perioada si, cel mai important, muzica lor.

The Circle – A Portrait of a Demonstration / Cercul-portretul unei demonstratii

Regie: Tereza Reichova
Cehia, 2009, 62 min.

17 noiembrie 2008, Litvinov, Republica Ceha. Demonstratia Partidului Muncitorilor este urmata de o antidemonstratie a populatiei de etnie roma. In cele din urma, localnicii se alatura demonstrantilor de dreapta impotriva romilor. Regizoarea invita participantii partilor implicate sa confrunte declaratiile cu imaginile filmate, in speranta clarificarii adevarului.

Vineri, 02 septembrie:

Uber Wasser / Despre apa

Regie: Udo Maurer
Austria, 2007, 82 min.

Fara ea nu există viata. Iar daca e prea multa, produce catastrofe. Este vorba despre apa. Filmul regizorului austriac Udo Maurer exploreaza, intr-o maniera artistica si captivanta, importanta existentiala a apei, în secolul XXI, pentru locuitorii din Nairobi, Kazakhstan si Bangladesh. Filmul cucereste prin imagini deosebite, coloana sonora singulara si mesaj.

I am a Monument to Myself / Sunt monumentul meu

Regie: Dmytro Tiazhlov
Ucraina, 2009, 58 min.

Personajul acestui film, Evgeny Hvatov, are o pasiune ciudata si o misiune sociala importanta. Din copilărie, Hvatov a fost fascinat de cimitire, iar ca adult a construit mai mult de 100 de monumente. Regizorul urmareste felul cum Hvatov ridica monumente soldatilor germani ucisi in lupte, ca un semn al reconcilierii si memorarii istoriei.

Sambata, 03 septembrie:

Inokinya / Calugarita

Regie: Galina Adamovich
Belarus, 2010, 56 min.

Irina Denisova este una din personalitatile scenei muzicale din Minsk. După o serie de evenimente tragice, Irina îsi găseste sensul vietii in manastire, alaturi de Dumnezeu, devenind călugarita. Filmul surprinde noua viata a Irinei, trairile ei, dar si unica pasiune ramasa din viata precedenta – muzica.

Marcela / Marcela

Regie: Helena Trestikova
Cehia, 2006, 82 min.

Timp de 26 de ani, regizoarea Helena Trestikova a urmarit viaţa Marcelei, o femeie simpla din Cehia. Alaturi de Marcela, spectatorul traieste evenimentele tragice care îi marcheaza existenta. După divort, moartea fiicei sale Ivanca si o tentativa de suicid, Marcela îsi regaseste puterea de a trai pentru fiul sau cu nevoi speciale.

Enjoy!

Articole Relevante:

Documentare pe corso !

S-a deschis Lactobar – Retrobistro pe Republicii !

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.