Cum verifica un profesionist orice informatie !

| 0 comments

De un timp incoace observ ca tot mai multi oameni verifica o informatie foarte superficial. Incep sa-si dea cu parerea despre domenii in care n-au habar nici macar in proportie de 1%. Drama cea mai mare e ca majoritatea persoanelor isi dau cu pumnul in piept si cred ca au dreptate. Eu va sugerez sa va dati cu parerea doar in domeniile in care ati terminat o facultate sau aveti cat de cat experienta. Daca ati citit pe internet sau ati vazut la televizor, nu inseamna ca e si adevarat.

Voi cum verificati o informatie gasita pe ceva site sau cand va spune cineva ceva. De exemplu legata de un campionat sportiv. Eu unul intru pe site-urile de specialitate acreditate (ex site-urile federatiilor) sau pe site-ul oficial al acelui campionat. In site-urile de sport din Romania nu prea merita sa ai incredere pentru ca scriu de multe ori prostii. Cam asa e si in celelalte domenii. Verificati informatia din surse sigure si corecte pentru ca dupaia doar voi veti avea de suferit.

Vreti sa va faceti o afacere? Eu inca n-am o afacere care merge super pentru ca e abia la inceput, dar imi permit sa dau un sfat pentru ca am invatat de la oameni care au reusit in diferite domenii si pentru ca citesc foarte mult Forbes. Daca vreti sa incepeti o afacere cautati domeniile care merg cel mai bine in orasul, tara voastra si faceti ceva unic in acel domeniu. Nu lasati prietenii si familia sa va dea sfaturi decat daca aceia au avut succes in viata si stiu sa faca afaceri. Eu zic ca domeniile care merg cel mai bine in Romania acum sunt Wellness, Internet/IT, Francizele, Agricultura si Fotografia. Mai sunt si altele, dar trebuie cautate. Si cel mai important, daca vreti sa faceti ceva, puneti pasiune!!!

Ce faceti cand va invita cineva la o prezentare de tip network marketing (mlm) sau prezentare de produse? Mergeti pentru acea persoana ca sa scapati de ea? Mergeti de rusine? Sau mergeti sa vedeti o informatie, astfel imbogatindu-va cultura? Eu aleg a treia varianta pentru ca asa e profesionist. Chiar daca voi credeti ca acele informatii sunt prostii, ati fi uimiti sa vedeti cat de mult v-ar putea ajuta. Din pacate, unii sunt prea inchisi, au auzit tot felul de prostii de la “prieteni” si nu mai cred nimic. Si chiar daca ar fi prostii, mergeti, verificati informatia din surse sigure si veti avea sufletul impacat ca ati facut tot ce face un profesionist. Da, unele au fost tepe, dar astea le putem numara pe degete. In plus, daca acea persoana mi-ar fi prieten(a) eu as verifica mult mai bine informatia pentru ca as da bine si in ochii ei si eu as sti sigur ca acele produse sunt proaste sau bune. Inca o data, as avea sufletul impacat si i-as putea spune DA sau NU, nu as face pe mine ca alte persoane care nu mai raspund la telefon dupa. Asta denota lipsa de caracter, fara suparare. E asa de greu sa refuzi omul? Nu obliga nimeni pe nimeni.

In concluzie, verificati informatiile din surse sigure, aveti grija in cine aveti incredere si fiti profesionisti pana la capat. Daca nu faceti, s-ar putea sa regretati toata viata.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.