In Romania pesimismul nu are limite !

| 2 Comments

In ultimele zile toata lumea a vorbit despre nationala Romaniei ca si cum ar fi fost sfarsitul lumii. Da, Romania a jucat foarte prost cu Bosnia (scor 2-1) si Lucescu Jr n-a facut bine schimbarile si probabil ca avem sanse mici de calificare, dar asta nu inseamna ca trebuie sa dramatizam in halul asta si sa ne porcim antrenorul si jucatorii intr-un asemenea hal. Inteleg ca sunteti suparati, dar nu doar ei sunt de vina. Si noi ca suporteri avem o vina si presa pentru ca publica o droaie de stiri pesimiste si false despre acest subiect.

Majoritatea jurnalistilor sunt de duzina si-si dau cu parerea fara sa gandeasca inainte (gen CTP, care vorbeste despre desfiintarea nationale, dar n-are nici o treaba cu sportul). Si pana la urma ce conteaza ca am pierdut inca o calificare? In primul rand, Piturca a pierdut trei calificari inainte de Lucescu Jr si in al doilea rand nu vine sfarsitul lumii. Japonezii nu se plang dupa nu stiu cate cutremure, din care unul foarte puternic, un tzunami si poate o explozie nucleara si noi dramatizam in ultimul hal pe baza acestui subiect.

Noi ca suporteri niciodata n-am stiut sa ne sustinem echipele pana la capat, dar vrem sa fim cei mai buni. Dupa 1, 2 meciuri pierdute noi incepem sa-i huiduim. Si daca vine cel mai bun antrenor din lume, noi tot o sa-i gasim ceva problema. Si asta pentru ca asa ne sta noua in fire. Pana n-o sa invatam sa fim mai buni, sa fim uniti si sa nu fim atat de pesimisti, n-o sa se schimbe nimic in tara.

Voi stiti ca avem campioane mondiale si campioni mondiali la scrima? Sau campioni mondiali la kaiac-canoe? Sau campioane olimpice si europene la judo? Sau campioane si vicecampioane mondiale si olimpice la gimnastica? Sau vicecampioane europene la handbal? Sau campioni europeni la haltere? Sau campioane europene plus medalie de bronz CM la canotaj? Sau vicecampioni europeni la aruncari lungi (atletism)? Sau intre primele locuri la polo in Europa? Si atunci despre ce vorbim? De ce suntem pesimisti? Stam doar in fotbal? Fiti seriosi. Treziti-va romani!

Hai Romania pana la capat!

2 Comments

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.