Parcul rozelor si bambusilor, un nou parc in Oradea !

| 0 comments

In Oradea se va construi un nou parc, si anume Parcul Rozelor si Bambusilor. Acest parc, care de fapt vor fi doua (Parcul Bambusilor si Parcul Rozelor), de aproximativ 8 hectare se va construi intre paraul Peta, Biserica din Cartierul Dimitrie Cantemir, Lotus Center si strada Dimitrie Cantemir. Investitia, in valoare de 2.75 milioane ron va fi finantata de Consiliul Local Oradea cu 27.2% si de Ministerul Mediului cu 72.7%, in cadrul “Programului national de imbunatatire a calitatii mediului prin realizarea de spatii verzi in localitati”.

Parcul Bambusilor, de 3, 4 ha va fi dotat cu mobilier urban, fantani cu apa potabila si WC-uri ecologice. Se vor planta trandafiri, arbusti decorativi si specii de foioase si conifere. Atractia parcului va fi: un lac de agrement de 0.5 hectare, alimentat din Peta, care va fi infrumusetat cu o vegetatie de nuferi si o plantatie de bambusi in jurul lui.

Parcul Rozelor, de aproximativ 5 ha va fi amenajat cu 7000 de puieti de trandafiri si va avea ca model parcul Victoria State Rose Garden din Australia.

parcrozebambus.jpg

poza JB

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.