Salt cu parasuta, direct pe zapada in prima zi a anului 2011!

| 0 comments

Conceptul unei asociatii de parasutisti a luat fiinta in mintea unui pilot de linie, Frederic Lagrange, in urma cu 2 ani, cand a calcat pragul Clujului, de care s-a si indragostit. Ajungand prea rar in tara sa natala, Belgia, Lagrange s-a reorientat spre Romania, tara viitoarei sale sotii. Aici, belgianul i-a cunoscut pe aviatorii sportivi din Cluj.

Intr-un final a dat de Doru Baciu, instructor parasutist AFF, tandem si antrenor. Cei doi s-au gandit sa infiinteze o asociatie non-profit si non-guvernamentala de parasutisti in Transilvania, la standarde internationale, pentru a pune la dispozitie aceasta oportunitate tuturor doritorilor si pasionatilor de parasutism. In echipa lor, pentru a face chiar totul posibil a mai intrat lituanianul Algirdas Barteska, pilot comandant de linie.

Telurile asociatiei este de a dezvolta aceasta ramura, in timp si de a fi cunoscuti pe plan international. In prezent asociatia a inchiriat un avion Cessna 172, cu o greutate de 1.000 kg, motor simplu, cu capacitatea de 3 locuri pentru parasutisti plus pilotul, care are randament de urcare la 3000 metri in 30 minute si este unul dintre cele mai populare avioane din lume. Utilizeaza parasute pentru salt in tandem (instructorul impreuna cu pasagerul) SIGMA 370, una dintre cele mai sigure de pe piata mondiala. Sariturile sunt imortalizate pe o camera foto-video.

Orice persoana pana in 90 de kg si, cu mici exceptii, pana la 105 kg, indiferent de natie, sex sau religie poate avea acces la aceste sarituri. Merita sa faceti acest lucru, daca va doriti si daca iubiti adrenalina.

Toata distractia se desfasoara pe pista inierbata a Aeroclubului Traian Darjan din Cluj.

In prima zi a lui 2011, SkyDive Transilvania a reusit o performanta: saritura cu parasuta cu aterizare pe zapada. Aceasta provocare, in premiera pentru parasutistii din Transilvania, este foarte grea deoarece vremea este foarte rece la inaltimea de salt (3000 de metri), in jur de -10 grade Celsius. Nu prea s-au inghesuit parasutisti, dar a meritat. O echipa din Bucuresti a pus aceeasi idee in aplicare, dar la Brasov. Nici una dintre echipe n-au stiut de saritura celeilalte.

In viitor, Asociatia isi doreste achizitionarea mai multor parasute, unui avion propriu, construirea unui hangar si organizarea unor competitii nationale si internationale pe diferite ramuri ale parasutismului.

Echipa SkyDive Transilvania:

Frederic Lagrange – parasutist, cameraman si pilot cu 1750 salturi si 4000 ore zbor
Algirdas Barteska – pilot – 17 000 ore de zbor
Baciu Doru – instructor parasutist tandem AFF, cameraman si antrenor – 2750 salturi (Cluj)
Radu Pantea – instructor parasutist tandem – 2500 salturi (Oradea)
Radu Brumar – instructor parasutist tandem – 1000 salturi (Sibiu)
Russ Ioan – instructor parasutist si cameraman – 2700 salturi (Tg Mures)
Sima Lucian – cameraman – 400 salturi (Satu Mare)
Nagy Robert – plior – 275 salturi (Cluj)
Rusu Andrei – plior – 100 salturi (Alba Iulia)
Oros Oana – plior – manifest – 50 salturi (Bistrita)

De ce am scris articolul asta? Pentru ca baietii chiar merita. Si eu am sarit cu ei si pot sa zic ca sunt foarte multumit. Urmeaza sa ma gandesc cand incep cursul pentru a sari singur!

ianuarieskydivetransilvania.jpg

ianuarieskydivetransilvania1.jpg
Frederic Lagrange, Algirdas Barteska si Doru Baciu

poze skydivetranslivania.ro

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.