Orasul Frankfurt – in cateva cuvinte si poze !

| 1 Comment

Dupa cum stiti, acum doua saptamani va spuneam ca am fost in Frankfurt, un oras minunat din Germania, cu ocazia celui mai mare Salon din Europa. Imi pare rau ca n-am scris pana acuma, dar pur si simplu n-am avut timp si chef. Stiti unii dintre voi cum e sa faci nunta. Impreuna cu nevasta-mea am decis sa nu stam doar doua zile (cat tin zilele presei) ci cel putin patru zile ca sa vedem si orasul. Dimineata la 6 am plecat din Oradea, iar pe la 11 am ajuns in Budapesta (urmeaza in curand partea a doua). Pe la ora 15 am luat autocarul Budapesta-Frankfurt din autogara. Pe la 8 seara am ajuns in Viena. Desi am avut vreo jumate de ora la dispozitie n-aveam ce poze sa fac pentru ca era deja seara. Pana acuma asa ne-am nimerit prin Viena, doar seara. Dar las ca ne-am promis noua ca vom vedea Viena de la cap la coada si vom face o excursie doar pentru acest oras. Dupa aceasta experienta am pornit spre Frankfurt. Am trecut prin mai multe orase (nu stiu care ca nu m-am uitat) pana am ajuns in Nurnberg (echipa care a batut-o pe Rapid), unde am poposit pentru cam 10 minute. Am apucat sa fac cateva poze, printre care si una chiar hazlie (vine in urmatoarele posturi).

/nurnberg.jpg
Harta orasului Nurnberg

Dupa un drum lung si obositor, promit ca nu ma mai duc niciodata cu autocarul pe asa un drum lung, am ajuns in sfarsit la Frankfurt. Am intrebat pe cativa oameni in autogara cum sa ajungem in Offenbach (cum sunt Baile Felix la noi), dar niciunul n-au stiut engleza, chiar nici d-na de la informatii.

/garafrankfurt.jpg
Gara si Autogara din Frankfurt (Frankfurt Hauptbahnhof)

/garafrankfurt1.jpg

/garafrankfurt2.jpg

Atunci m-am enervat un pic (o fac foarte rar) si i-am zis nevestei ca sa mergem pe jos, ca sa vedem si orasul. Am luat frumos GPS-ul si l-am setat cum trebuie. Am luat-o pe pod-ul Freidensbrucke ca mai apoi s-o luam pe malul marelui rau Main.

/main1.jpg
Raul Main

/main.jpg

Pe mal am mers printr-un parculet imens in care am vazut foarte multi biciclisti, cosuri de gunoi, copaci, batrani pe la 70 de ani care alergau, multe poduri, statii de autobuz cu harti (la fiecare statie iti arata unde esti) la tot pasul, campuri inteligent lucrate si o priveliste frumoasa cu zgarie-norii din Frankfurt.

/hartafrankfurt.jpg

/parcfrankfurt.jpg

/parcfrankfurt1.jpg

/casafrankfurt.jpg

/casafrankfurt1.jpg

/bisericafrankfurt.jpg

/campfrankfurt.jpg

/zgarienorifrankfurt.jpg
Zgarie Norii din Frankfurt

/zgarienorifrankfurt1.jpg

Pe la 11 am ajuns in Offenbach la hotelul Etap, pe care vi-l recomand pentru ca e iefitin si cu conditii destul de bune. Fiindca Salonul Auto era a doua zi am hotarat sa ne odihnim un pic ca mai apoi sa mai iesim la o plimbarica pentru a vizita orasul.

Pe la 4, 5 am iesit afara si am cutreierat inprejurimile. In Offenbach am gasit foarte multe lucruri faine, printre care o clinica moderna si la exterior, o droaie de parcuri, printre care si unul plin cu ratuste, care dormeau acolo noaptea si nimeni nu se atingea de ele, garaje facute in poduri, multe case dragute si chiar si o comunitate de romani, care aveau pe langa ei un magazin cu produse romanesti si o pensiune special pentru ei. Frumos nu? Am ramas foarte impresionat de curatenia din oras, dar in special pentru ca oamenii isi lasau lucrurile in fata casei toata ziua fara se le pese ca le fura sau nu cineva. Cand o sa ajungem si noi acolo? Sa ramanem totusi optimisti si sa credem ca se poate.

/clinicaoffenbach.jpg
Clinica din Offenbach

/parcrankfurt3.jpg

/parcfrankfurt4.jpg

/parcfrankfurt5.jpg

/parcfrankfurt6.jpg

/parcfrankfurt7.jpg

/ratustefrankfurt.jpg

/ratustefrankfurt1.jpg

/casaofenbach.jpg

/daciafrankfurt.jpg

/bukovina.jpg

/civilizatie.jpg

A doua zi ne-am trezit cu gandul de a merge la Salon si de a ne reprezenta cum trebuie tara. Ni s-a spus de la hotel ca sa luam tramvaiul ca merge exact pana la Messe (complexul unde s-a desfasurat salonul). Am luat frumos de la automat biletele (2.20 euro bucata) si am pornit spre salon. Am ramas surprins ca la fiecare statie erau automate de bilete si ca tramvaiele nu trebuiau sa se intoarca. Fiecare aveau doua capete manevrabile, iar vatmanii isi schimbau doar locul. A trecut frumos si a doua zi si a treia zi pentru ca am fost foarte ocupati cu salonul si a venit a patra zi cand aveam iarasi liber pana dupa-masa cand trebuia sa plecam spre Budapesta.

/tramvaifrankfurt.jpg

/tramvaifrankfurt1.jpg

Am decis sa vizitam Gradina Zooligica, Catedrala Sf Bartolomeu (Dom), Biserica Sf Paul si Primaria (Romer). A fost o experienta de neuitat, in special la Gradina Zoologica cu care voi reveni mai amanuntit in urmatoarele posturi.

/dom.jpg
Catedrala Sf Bartolomeu (Dom)

/sfpaul.jpg
Biserica Sf Paul

/romer.jpg
Romer

/romer1.jpg

Pe la ora 16 am luat autocarul spre Budapesta. De data asta am prins ziua aproape prin toata Germania si am vazut orasele Manheim, Heidelberg, Pforzmeimer si un pic din Stuttgart. Pe la vreo 11 noaptea (nu mai tin minte exact) am trecut si prin Munchen, unde am vazut frumoasa arena Allianz, la care regret ca n-am apucat sa-i fac o poza pentru ca am oprit departe de ea si pentru ca era noapte. Oricum ma multumesc ca am admirat-o vreo 10 minute. Dupa aceea am pornit frumos spre Budapesta, unde am apucat sa stam vreo doua ore si am vizitat cam tot ce se poate vizita pe langa Dunare. Pot sa zic cu mana pe inima ca a fost o experienta de neuitat si pot sa recomand aceste doua orase cu multa caldura oricarui cititor de-al meu. In special Frankfurt, unde am vazut un oras civilizat in toata regula, curatenie mare, fara aglomeratie in trafic (trei benzi pe sens), foarte multe biciclete, si case si blocuri frumoase, majoritatea fiind diferite una de alta.

Articole Relevante:

Cu ce m-am dat eu la Salonul Auto de la Frankfurt !

Banca Naspa la Frankfurt !

Fetele de la Salonul Auto de la Frankfurt !

Rezumat Salonul Auto de la Frankfurt 2009 !

One Comment

  1. Pingback: Coolest Concepts » Blog Archive » Steckelhörn 11, o cladire interesanta !

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.