Documentar: Irukandji, meduza ucigasa !

| 5 Comments

Am vazut zilele trecute un documentar pe Animal Planet care m-a lasat un pic cu capul pe spate. De ce? Pentru ca o meduza de dimensiuni foarte mici este considerata una dintre cele mai periculoase vietati din ocean, care este localizata pe langa Australia. Aceasta meduza se numeste Irukandji si omoara mai multi oameni pe an decat toti rechinii, serpii de mare, baracude si pesti veninosi la un loc. Are un venin foarte puternic capabil sa omoare o persoana in doua minute. Veninul este injectat prin tentaculele meduzei, care contin miliarde de segmente, in sangele victimelor cu o forta de 10 000 de ori mai mari decat forta gravitatiei. Este de sute de ori mai puternic decat al unei cobre si de mii de ori mai toxic decat al unei tarantule :| . Daca persoana primeste doar o cantitate foarte mica de venin va avea crampe musculare dureroase rau care pot tine pana la doua saptamani. Se pot trata cu sulfat de magneziu. Totusi acest ucigas are o sensibilitate enorma pentru ca daca se loveste de ceva puternic moare. Ca de exemplu daca vreti sa o tineti intr-un acvariu normal, ea va muri in foarte putin timp pentru ca se va lovi de peretii acvariului. Trebuie sa fie tinuta intr-un acvariu circular ca meduza sa nu se apropie de pereti. Ceea ce mai trebuie sa stiti este ca meduzele Irukandji sunt atat de mici incat poti trece pe langa ele fara sa le observi dar ele pot omora cu doar un tentacul 50 de oameni :| .

Irukandji.jpg

Articole Relevante:

Documentar: Parfumuri din excremente de balena !

Documentar: Oare exista apa pe Planeta Marte?

Documentar: Vulturii vs Caprele salbatice !

Documentar: Caracatita mimetica !

5 Comments

  1. Woow… absolut uluitor. Dar totusi… faza cu acvariul nu o inteleg… de ce ar tine un om un ucigas din asta’ innascut in casa? mi se pare cam aiurea…

  2. Desi este mica, aceasta vietate este temuta probabil de multe animale marine. Natura a gaseste o cale intotdeauna si pentru un animalut mic.

  3. am vazut un film zilele trecute …seven pounds…superb in care apare o astfel de medutza. in poza asta nu mi se pare cine stie ce acolo era superba:x pacat ca e ucigasa:)

  4. Mda.. am vazuut si eu un astfel de documentar si pe Animal Alanet ..dar si pe Discovery ..foarte interesant :>

  5. e chiar uluitor……….woooooooooauuuuuuuuuuuuu o meduza atat de mica oate omora mai multi oameni decat un rechin !!!!!!!!!!!dar sunt de acord cu ce spuneun TyB de ce ar vrea un om sa tina in acvariu un ucigas renumit?????????
    :o:-?

Leave a Reply

Required fields are marked *.