Bacsis obligatoriu mai nou !

| 5 Comments

Stiu ca ieri a fost ajunul Craciunului si era mancare multa dar eu am avut pofta de o pizza. Am mers la o pizzerie de langa noi si am comandat o pizza Capriciosa. Pana aici totul bine si frumos. Chelnerita imi zice 16.2 RON iar eu zic oky. Eu scot 20 de RON si inca 50 de bani ca s-o testez. Nu credeti ca imi da 3 RON inapoi (ca cica n-are bani marunti)? Eu i-am zis ca nu e vorba de 1 RON mai ales ca e Craciunul si am plecat. Noroc ca sunt Sarbatorile acuma ca altfel ii ceream toti banii la nesimtita. Da am inteles, se lasa bacsis din bun simt dar vreau sa vad ca mi se ofera banii inapoi iar eu sa zic lasa restul. Nu asa e normal? Voi ce credeti? Mai nou toata lumea isi opreste bacsis, crezand ca li se cuvine. Numa in Romania este posibil asa ceva.

bacsis.jpg

5 Comments

  1. io nu las numai daca merita….80% din chelneri merita si le las restu nici gand

  2. Apai din cat stiu tu ii lesi 10=15% din ceea ce cumperi, ei nu au nici un drept sa isi opreasca bacsis.

  3. stiu.. la noi romanii e jalnica scuza “n-am sa-ti dau rest” .. de aceea nici nu prea las ciubuc decat la cei care chiar merita si se comporta super frumos :(

  4. da .. intr-un fel ai dreptate, in alta parte ar trebuii sa intelegi situatia. presupun ca nu ai lucrat niciodata barman/ospatar, si de asta gandesti asa. la ce salarii au is nevoiti sa faca lucruri asemenea + gandeste-te cat de placut e sa lucrezi de craciun, in loc sa stai acasa cu cei dragi. si apropo cu lasatu de ciubuc, daca mergi in ungaria de ex, in cele mai multe locuri cand iti aduce nota de plata, la valoarea care ai comandat-o este adaugat 10% din suma, aia fiind ciubucul chelnerului, si esti obligat s-o platesti :)

  5. Eu deja am invatat… iau cu mine exact suma care imi trebuie pentru ce vreau sa cumpar. Asa se rezolva tot. ;))

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.