Din nou ati cazut in cursa lui Marko Bela !

| 2 Comments

Liderul UDMR-istilor, Marko Bela, a declarat astazi ca el si-ar dori ca si romanii sa invete obligatoriu limba maghiara. Si binenteles ca voi ati cazut in cursa lui si ati inceput sa va injurati unii pe altii, romanii pe maghiari si invers, ca niste copii (ex AICI). Din ce in ce mai tare cred ca nu politicienii sunt prosti ci lumea care ii inconjoara. De ce? Pentru ca noi le credem toate balariile. Dupa cum vedeti si in linku de pe bihon, in comentarii au inceput sa se certe romanii cu maghiarii fara sa-si dea seama ca de fapt noi le facem jocul. Ei ce vor de fapt? Declara tampenii, smecherii ca si in special bucurestenii si oltenii incep sa injure maghiarii, maghiarii incep sa-i injure inapoi si asa se creeaza rivialitatea dintre natii la noi in tara. In loc sa gandim normal, sa-i lasam sa vorbeasca singuri, sa declare prostii si noi toti sa radem de ei, noi ne injuram intre noi ca birjarii. Credeti-ma ca nici 15% din maghiarii din Romania nu cred ca-i sprijina pe astia din UDMR (ex ultimele alegeri pentru Primaria Oradea). N-au cum sa se intample niste lucruri ca si limba maghiara obligatorie, Transilvania apartine de Ungaria samd. Sunt doar niste declaratii inofensive care au la baza niste strategii bine puse la punct, si anume sa ne faca sa ne certam intre noi. Asta ar trebui sa va dea de gandit si sa lasam declaratiile si comentariile la adresa altora pentru ca numa rau ne facem. Nu oamenii de rand sunt de vina pentru ce se intampla ci politicienii. Fiti oameni normali, nu roboti si injurati pe cine trebuie. In concluzie, suntem niste hamsteri care nu mai gasesc lumina zilei si stam la cheremul unor oameni cu papagal :) . Penibil.

In acest moment, si introducerea limbii maghiare ca optional ar fi un pas important. Dar eu, totusi, in perspectiva, ma gandesc la obligativitate. Si aceasta obligativitate ar fi un avantaj pentru copii, a spus Marko Bela

marko.jpg

p.s. Eu iubesc limba maghiara si o s-o invat pentru ca imi place si nu pentru ca ma obliga cineva. Sa stii mai multe limbi e un lucru mare si te ajuta in viata. Incercati sa bagati asta la capatana si lasati orgoliile la o parte.

Articole Relevante:

Discriminare pe fata !

2 Comments

  1. Ar fi bine sa invete ei limba romana mai intai.:)>-

  2. Pingback: Ati cazut in cursa lui Marko Bela - ep 2 ! at Dani’s Corner

Leave a Reply

Required fields are marked *.