Mihai Covaliu, medalie de bronz la Beijing !

| 6 Comments

Scrimeur-ul roman Mihai Covaliu a castigat medalia de bronz pentru Romania, in proba de sabie din cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing. El l-a invins in finala mica pe francezul Julien Pillet (15-11). Acum sa vedem ce va face Ana-Marina Branza la spada. In ea imi pun mari sperante. Finala mare s-a disputat intre chinezul Zhong Man si francezul Nicolas Lopez, castigator chinezul.

covaliu1.jpg

Stiri de la Olimpiada:

Scrima: Rares Dumitruscu a ratat calificarea in sferturile de finala a probei de sabie fiind invins de Julien Pillet.

Canotaj: Echipajul romanesc de canotaj feminin s-a calificat in doua finale, la doua rame fara carmaci si la 8+1.

Tenis: Victor Hanescu a fost eliminat in turul doi al turneului de tenis de catre francezul Gael Monfils, cu scorul 6-4, 7-6 (7/5).

Sorana Carstea a fost invinsa de Shahar Peer cu scorul 3-6, 7-5, 0-6. Cica au furat-o arbitrii.

Natatie: Camelia Potec a obtinut locul 6 in finala de 400 m liber din cadrul probelor de natatie desfasurate la Cubul de Apa. Mai are sanse la 200 m si la 800 m. Sa speram intr-o medalie.

Norbert Trandafir a ratat azi calificarea in finala probei de 100 m liber.

Ioan Gherghel a ratat calificarea in finala probei de 200 metri fluture.

Handbal: Nationala feminina a Romaniei a invins tara gazda (China) cu 34-20 in faza grupelor. Urmatoarele meciuri vor fi cu Norvegia, Franta si Angola. Pe ultimele doua avem sanse mari sa le batem dar pe norvegience nu cred. Vom trai si vom vedea.

Gimnastica: Echipa masculina de gimnastica a Romaniei a ocupat pozitia a saptea, cu 274 175 puncte, in finala concursului olimpic de la Beijing. Clasament:China, Japonia si SUA.

Lupte Greco-Romane: Luptatorul roman Eusebiu Diaconu de 60 kg a ratat sansa da a obtine o medalie dupa ce a fost invins in recalificari de chinezul Jiang Sheng. La 55 kg Virgil Munteanu a fost invins de americanul Spenser Mango.

O teapa trasa de organizatori

Fetita chineza care a cantat Oda Patriei a facut playback pe alta voce. Nu ma asteptam la asta din partea chinezilor desi nu e mare lucru.

Voiam sa protejam imaginea perfecta a Chinei, ne-am gandit la binele natiunii. Era o problema de interes naţional. Copilul trebuia sa arate bine in fata camerei, sa fie expresiv. Lin Miaoke (fata care a aparut) este excelenta pentru asta insa in ceea ce priveste vocea, Yang Peiyi (fata care a cantat) este perfecta si toata echipa a fost de acorda recunoscut directorul muzical al spectacolului

Clasament medalii

1. China 20 (13 de aur)
2. SUA 21 (7 de aur)
3. Coreea de Sud (5 de aur)

Articole Relevante:

Prima medalie de aur pentru Romania – Alina Dumitru (Judo) !

Incepe Olimpiada – Beijing 2008 !

Bird`s Nest inaugurat !

Nationala de handbal merge la Beijing !