O droaie de hypermarket-uri la Oradea !

| 16 Comments

V-am povestit lunile trecute ca se vor deschide la Oradea o droaie de mall-uri printre care si Tiago Mall, ERA Park, Oradea Plaza sau Iulius mall.

Carrefour va construi un hypermarket in incinta noului centru de shopping, ERA Park, intitiat de grecii de la Omilos Group. Investitia va fi finalizata in toamna acestui an. Pe langa acest hypermarket, cei de la Carrefour vor construi doua supermarket-uri in Oradea, in locul actualelor magazine Artima, ei fiind cumparati in toamna anului trecut pentru 55 de milioane de EURO.

carrefour.jpg

In ERA Park se vor mai construi un magazin Bricostore, specializat in materiale de constructii si gradinarit si un magazin Media Galaxy, bazat pe electronice si electrocasnice. Vor fi in jur de 1500 de locuri de munca in acest imens complex, numit ERA Park.

bricostore.jpg media-galaxy.jpg

In Oradea Plaza, care va fi amplasat in locul fostei Piete agroalimentare de la Cetate se va construi si un supermarket Spar.

spar.gif

In Oradea va mai intra si grupul de bricolaj OBI, controlat de grupul Tengelmann, care intentioneaza sa construiasca pana la sfarsitul acestui an doua magazine, unu in Oradea si unu in Bucuresti. Magazinele OBI sunt axate mai mult pe produse de gradinarit, deci vor fi concurentii celor de la Praktiker si Bricostore. Suprafata unui magazin va fi cuprinsa intre 8000 si 12 000 de metri patrati si cate 120 de angajati. Din cate am auzit, magazinul va fi amplasat langa Real Hypermarket, pe centura care duce la Calea Aradului. In urmatorii doi ani se vor mai deschide la Oradea inca un Real Hypermarket si un OBI, in Episcopia. La ce bine merge magazinul Real de pe centura nici nu ma mir ca vor sa mai construiasca inca unul.

obi1.jpg

Din cate am auzit, in Oradea vor veni si cei de la Kaufland, urmand sa-si deschida un hypermarket in locul fabricii Infratirea, pe Decebal. Mai multe detalii inca nu se stiu.

kaufland.jpg

In curand va fi inaugurat si noul Penny Market, care face parte din compana de retail germana Rewe care aparut in Romania in 1999 prin Selgros si Billa. Potrivit informatiilor furnizate de conducere, magazinul se va deschide la Oradea pana de Pasti. Magazinul este situat la intersectia strazilor Tudor Vladimirescu, Lapusului si Onestilor, vizavi de Hotelul Nevis si in apropierea noului business center Grandhill. Magazinele Penny au un sortiment de circa 1200 de articole (alimente de baza, conserve, bauturi, detergenti, produse proaspete si congelate, legume fructe si non food) si se bazeaza pe achizionarea de marfa din Romania.

penny-market.jpg

De Iulius Mall n-am mai auzit nimic dar in schimb cei de la Mivan Development vor finaliza pana de Craciun noul Tiago Mall, amplasat pe Calea Aradului, vizavi cu ERA Park.

tiago1.jpg

16 Comments

  1. Pingback: Hypermarket-uri la Oradea .. | ..wassup blog..

  2. Pingback: S-a deschis Penny Market, la Oradea ! at Dani’s Corner

  3. Pingback: Felixarium, un complex modern in Baile Felix ! at Dani’s Corner

  4. Pingback: Pationar si Cinema 3D pentru Tiago Mall Oradea ! at Dani’s Corner

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.