Descoperiri uimitoare !

| 0 comments

English Version
steag-uk.jpg

Sa incepem cu luna Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn, din galaxia noastra. Cercetatorii zic ca se asemeana cu Pamantul, in perioada sa de la inceput, mai ales in ceea ce priveste atmosfera. In 2004 s-a descoperit cu ajutorul unei sonde ca suprafata este tare, cu forme geologice sub forma de dune, canale si cratere traversate de rauri vaste. Ultimele cercetari arata ca modificarile sezonale ale rotirii satelitului nu pot exista decat daca sub crusta solida ar exista un ocean lichid.

Nu ar fi imposibil de crezut ca pe Titan ar putea exista surse de energie, poate energie geotermala, cum avem pe Pamant la fundul oceanelor a declarat John Zarnecki, profesor de Stiinta Spatiului, la Open University, din Marea Britanie

titan.jpg

A doua descoperire este traducerea unei tablite sumeriene de argila care contine marturii despre asteroidul care a distrus Sodoma si Gomora, cele doua orase biblice, in data de 29 iunie 3123 i.Hr. Orasele faceau parte dintr-un grup de cinci cetati de la sud de Marea Moarta, pe atunci zona de campie. Cele cinci cetati erau: Sodoma, Gomora, Adma, Teboim si Bela sau Toar. Tablita a fost descoperita de Henry Layard in ruinele librariei palatului regal din Ninive, la mijlocul secolului 19.

Este o piesa stiintifica absolut perfecta a declarat Mark Hempsell, unul dintre cercetatorii de la Universitatea din Bristol

tablita.jpg

A mai fost descoperit un colier de aur in zona lacului Titicaca din Peru, care are o vechime de mai bine de 4000 de ani si este declarat ca cel mai vechi vestigiu arheologic descoperit pe continentul american. Colierul a fost facut in jurul anului 2100 i.Hr. si a fost descoperit langa craniul unui adult, intr-un mormant la Jiskairumoko, unde se afla un satuc de vanatori-culegatori in perioada 3300-1500 i.Hr.

colier.jpg

La Rio de Janeiro, o echipa de cercetatori care a elaborat o noua teorie despre evolutia crocodilului pe Pamant, a prezentat o fosila de crocodil marin, veche de aproximativ 62 de milioane de ani, numita Guarinisuchus munizi, in traducere razboinicul marilor. Specia face parte din grupul Dyrosauridae, care in Paleocen a fost cel mai mare pradator marin dupa disparitia saurienelor. Cercetatorii au putut astfel elabora o noua teorie a acestor reptile, care ulterior s-a dispensat in mai multe specii.

crocodil.jpg
poze daylife.com

Aceste descoperiri mi se par foarte interesante si destul de importante pentru noi, mai ales cea despre Titan si cea cu tablita. Ar trebui sa ne gandim serios ce putem face pe Titan, asa ar mai putea fi o scapare pentru omenire.

Leave a Reply

Required fields are marked *.