Telefonie mobila pe luna !

| 5 Comments

English Version
steag-uk.jpg

Cei de la NASA in colaborare cu Centrul Englez Spatial vor creea o retea de telefonie mobila care va putea fi utilizata in spatiu. Cu ajutorul aceste retele se va putea comunica intre Pamant si Luna. Ei vor incepe la acest proiect in 2010, cand se va incepe si la construirea unei baze spatiale la polul sud al Lunii. Comunicatiile telefonice intre Pamant si Luna vor fi facilitate de un sistem de sateliti lansati pe orbita in jurul Pamantului.

Initial ne-am gandit la un sistem de comunicare prin celular doar pentru astronauti. Pe parcursul desfasurarii proiectului, am ajuns la concluzia ca ar fi extraordinar daca am putea realiza o retea de telefonie mobila prin care sa se faca legatura foarte usor intre cei aflati pe Luna si cei de pe Pamant, a explicat Martin Mcthierry, unul dintre participantii la proiect.
Cred ca ideea noastra va fi foarte bine primita, mai ales ca in ultimii ani au inceput sa se vanda terenuri pe Luna. Nu se stie, poate intr-o zi oamenii vor putea locui acolo, si cu siguranta vor fi extrem de incantati sa ia legatura cu rudele ramase pe Pamant prin telefon si sa le trimita SMS-uri de sarbatori. Va fi o mare realizare, a mai spus Mcthierry.

Mie imi surade ideea dar chestia e ca nu cred ca voi ajunge niciodata pe Luna, desi imi doresc. E si normal ce a zis Mcthierry, nu va trece foarte mult timp pana cand Luna va putea fi locuita. Cei mai bogati oameni de pe planeta isi vor lua pamanturi acolo si vor construi tot felul de cladiri. Poate chiar va fi ca si in filme.

nasa.gif

5 Comments

  1. ai mai bogati o sa isi construiasca cladiri pe luna? =))=))=))
    iti zic eu ca mai este foarte mult de la vorbe la practica daca nu e chiar imposibil!nush cine ar sta pe luna asa de draku de a fi departe de tot ce misca pe pamant :-j

  2. Oioiiii :) deci punem mana de la mana ne luam si noi niste pamanat :D cultimvam :)) canabis :)) :-\:-\

  3. Explicatia este ca se poate trece la internet de mare viteza si comunicatii bazate pe sateliti, doar pentru un viitor monopol.

  4. vudu inseamna ca nu cunosti omenirea :) suntem prea curiosi de felul nostru..

  5. din cate am inteles io deja s-a vandut mult pamant de pe luna si e bandut la niste arabi ;)

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.