Premiile Oscar si Zmeura de aur 2008 !

| 3 Comments

English Version
steag-uk.jpg

Noaptea asta a avut loc la Los Angeles a 80-a editie a decernarii premiilor Oscar. Seara a apartinut celor doua filme, No Country for Old Men si The Bourne Ultimatum , care au luat 4 premii Oscar (rol secundar, scenariu adaptat, regizor si cel mai bun film) respectiv 3 premii Oscar (mixaj sunet, montaj sunet si cel mai bun montaj).

 1. Cele mai bune costume: Elizabeth: The Golden Age. Alexandra Byrne. A mai fost nominalizata de trei ori la Premiile Academiei Americane de Film (Finding Neverland – 2005, Elizabeth – 1999 si Hamlet – 1996).
 2. Cel mai bun film de animatie: Ratatouille. Regizorului Brad Bird. El a mai castigat o data premiul Oscar, in 2005, pentru The Incredibles.
 3. Cel mai bun machiaj: La Vie en Rose. Didier Lavergne si Jan Archibald au reusit spectaculoasa transformare din Marion Cotillard in Edith Piaf.
 4. Cele mai bune efecte vizuale: The Golden Compass. Michael L. Fink, Bill Westenhofer, Ben Morris, Trevor Wood.
 5. Cea mai buna regie artistica: Sweeney Todd The Demon Barber of Fleet Street. Dante Ferretti si Francesca Lo Schiavo.
 6. Cel mai bun actor in rol secundar: Javier Bardem: No Country for Old Men. El a mai fost o singura data nominalizat la Oscar, in 2001, pentru rolul din Before Night Falls.
 7. Cel mai bun scurtmetraj: Le Mozart des Pickpockets (The Mozart of Pickpockets). Regizorului Philippe Pollet-Villard. Filmul a luat si premiul Cezar anul acesta.
 8. Cel mai bun scurtmetraj de animatie: Peter & the Wolf. Suzie Templeton si Hugh Welchman.
 9. Cea mai buna actrita in rol secundar: Tilda Swinton: Michael Clayton. Este primul trofeu din cariera actritei britanice.
 10. Cel mai bun scenariu adaptat: No Country for Old Men. Este al doilea trofeu pentru Joel si Ethan Coen la acest eveniment. Ei au mai luat Oscarul pentru Cel mai bun scenariu original, in 1997, pentru Fargo.
 11. Cel mai bun montaj de sunet: The Bourne Ultimatum. Karen M. Baker si Per Hallberg.
 12. Cel mai bun mixaj de sunet: The Bourne Ultimatum. Scott Millan, David Parker si Kirk Francis.
 13. Cea mai buna actrita in rol principal: Marion Cotillard: La Vie en Rose. A interpretat superb rolul lui Edith Piaf in La Vie en Rose. Este cea de-a doua actrita de origine franceza care castiga premiul Oscar la aceasta categorie (prima a fost Simone Signoret – 1960).
 14. Cel mai bun montaj: The Bourne Ultimatum. Christopher Rouse. Este al treilea Oscar pentru The Bourne Ultimatum, care a castigat la toate categoriile la care a fost nominalizat.
 15. Premiu onorific: Robert F. Boyle.
 16. Cel mai bun film strain: The Counterfeiters. Este primul Oscar pentru Austria si i-a fost inmanat regizorului Stefan Ruzowitzky.
 17. Cea mai buna melodie originala: Falling Slowly (Once). Premiul le-a fost inmanat compozitorilor Glen Hansard si Markéta Irglová.
 18. Cea mai buna imagine: There Will Be Blood . Oscar-ul a fost castigat de Robert Elswit.
 19. Cea mai buna coloana sonora: Atonement – Dario Marianelli.
 20. Cel mai bun documentar – scurtmetraj: Freeheld – Cynthia Wade si Vanessa Roth.
 21. Cel mai bun documentar: Taxi to the Dark Side de Alex Gibney si Eva Orner.
 22. Cel mai bun scenariu original: Juno. Diablo Cody.
 23. Cel mai bun actor in rol principal: Daniel Day-Lewis – There Will Be Blood. Este al doilea Oscar pentru Daniel, primul castigandu-l in 1990, pentru rolul din My Left Foot.
 24. Cel mai bun regizor: Joel Coen si Ethan Coen – No Country for Old Men.
 25. Cel mai bun film: No Country for Old Men.

Marion Cottilard si Daniel Day-Lewis

marion1.jpg daniel1.jpg

Sambata, 23 februarie, s-a desfasurat decernarea premiilor pentru cele mai slabe evolutii, adica Zmeura de Aur. Lindsay Lohan a castigat doua zmeure pentru cea mai slaba actrita si cel mai slab cuplu de pe ecrane, in filmul I Know Who Killed Me iar Eddie Murphy castigat trei zmeure pentru cel mai slab actor, cel mai slab actor in rol secundar si cea mai slaba actrita in rol secundar in filmul Norbit. Lindsay Lohan a jucat foarte prost in toate filmele ei recente asta din cauza ca a inceput sa se drogheze dar la Eddie Murphy chiar nu ma asteptam.

razzie1.jpg

3 Comments

 1. Pingback: Premiile MTV pentru filme 2008 ! at Dani’s Corner

 2. Pingback: Premiile Emmy 2008 ! at Dani’s Corner

 3. Pingback: Premiile Oscar si Zmeura de aur 2009 ! at Dani’s Corner

Leave a Reply

Required fields are marked *.