Paris – Dakar se muta in Romania !

| 4 Comments

English Version
steag-uk.jpg

La inceputul anului au fost amenintari teroriste, care atacau Raliul Dakar 2008. Desi nu-i vad rostul la aceasta amenintare s-a vazut benefica pentru unguri si pentru noi. Organizatorii raliului, adica Amaury Sport Organisation din Franta, au decis ca in acest an ruta Paris – Dakar sa fie Budapesta – Baia Mare – Sovata – Miercurea Ciuc – Debrecen. Acest eveniment va incepe pe 20 aprilie si se vor alinia la start in jur de 140 de masini, 150 de motocicelte si 40 de camioane. Nu vor lipsi nici celebrii campioni de anul trecut, Cyril Despres (la motociclete), Stephane Peterhansel (la masini) si Hans Stacey (la camioane).

Este o competitie organizata pentru a permite echipajelor sa se achite mediatic fata de sponsori. Nu se va plati nicio taxa de inscriere. Romania a fost inclusa astfel intr-un concept inventat acum, cu competitii regionale. Vor mai fi, probabil, inca doua curse, in afara de cea romano-ungara. Una în Europa Centrala si o alta în America Latina, ne-a explicat ieri Gabriel Nicolae, membru al Team Dakar Romania, echipa inscrisa la Raliul Dakar.

Ma bucur foarte tare. Cred ca o sa fiu prezent. Acum nu le mai contest decizia, daca asta a dus la aducerea Romaniei in joc. Sa speram ca acei competitori vor rezista la frigul din Carpati.

dakar.jpg

4 Comments

  1. foarte tare :> pacat ca nu e raliul si prin valcea :)) dar cred ca este benefic ptr romania aducandu`i numai beneficii;)

  2. Pai la ce gropoaie avem in strazile din orase sunt sigur ca daca-i aduce prin Oradea o sa creada baietii ca sunt undeva prin Africa…

  3. Pingback: Poze si Rezumat Raliu Paleu ! at Dani’s Corner

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.