Parcele identificate prin internet !

| 6 Comments

Fermierii bihoreni isi vor putea identifica parcelele lor direct prin internet, cu ajutorul unor harti digitale. Baza de date a programului contine imagini aeriene cu toata suprafata agricola a Romaniei, limitele administrative si limitele suprafetelor de teren (blocuri fizice) necesare fermierilor pentru identificarea parcelelor agricole pe care le utilizeaza si pentru care pot depune cerere de sprijin financiar de la Uniunea Europeana si de la bugetul national. Acest proiect este util pentru fermierii respectiv taranii care se au cu internetul. Cei care au ajuns la o varsta de 50, 60 de ani si habar n-au de internet si au cateva hectare cum o sa-l foloseasca? La asta nu s-au gandit mai marii nostri conducatori. Cand bunicu-meu o sa vrea sa foloseasca acest proiect ce-o sa faca? O sa trebuiasca sa-l aduc la mine acasa normal. Initiativa este buna dar mai au de lucrat mult la el.

apia.jpg

Proiectu se cheama APIA user: «lpisweb» parola: «apia2008»

6 Comments

 1. Am citeva remarci, in calitate de contributor la proiectul de mai sus, daca nu te superi:
  1. Multumesc ca ai preluat stirea.
  2. Username-ul si Parola sint pe jumatate publice. Imi pare rau ca au aparut pe internet, pentru ca scopul instrumentului nu este sa satisfaca curiozitatea unuia si altuia ci sa serveasca strict fermierilor, consultantilor agricoli si personalului de specialitate. Motivul e simplu: serverul nu e prea avansat si nu duce foarte multe conexiuni simultante. De aceea am si pus user si parola la site, ca lumea care vrea acces sa sune la APIA intai, pentru a ne asigura cumva – cit de cit – e vorba de persoane care *au nevoie* de site, nu doar de persoane carora *le-ar place* sa se dea pe el. Si noi am fi vrut sa avem un server puternic si latime de banda nelimitata ca sa putem sa il facem ca pe Google Earth. Dar n-avem.

  3. Proiectul se cheama LPISWEB, APIA e institutia care l-a implementat.

  4. Pe bunicul tau si pe altii care nu pot folosi internetul/calculatorul ii pot ajuta cei de la APIA, OJCA si DADR. Si chiar si tu. Important este ca instrumentul exista, nu este unul exclusiv, ci doar o unealta in plus pentru a ajuta lumea sa isi identifice parcelele mai exact.

  5. Da, ai dreptate, mai sint multe de facut.

  Toate bune,
  Razvan

 2. Multumesc pentru user si parola, chiar aveam nevoie sa ma documentez pentru cateva terenuri :D

 3. am si eu nevoie de parola sau cum se intra la sectiunea parcele k am incercat mai multe variante ;;”’f;;”’;; cu apia lor

 4. Salut!
  De ce nu mai pot accesa pagina cu numele si parola de mai sus?
  Multumesc!

 5. ce operatiune trebuie facuta pentru a completa onlain cererea de sprijin pe 2010

 6. :( as dori si eu parola pentru unele documentati ale unor terenuri si parcele va rog daca se poate sa ma ajute cineva?

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.