Protectia animalelor, cica aprobata !

| 4 Comments

Deputatii nostri dragi au votat legea protectiei animalelor insa Politia animalelor a fost lasata pe dinafara. Legea suna cam asa:

Cei care omoara animale, le maltrateaza, le folosesc ilegal pentru dresaj, pentru lupte sau le tin excesiv prin expozitii precum si cei care le supun interventiilor chirurgicale in alt scop decat cel curativ risca amenda sau inchisoare de la o luna la trei ani. Abandonarea sau alungarea unui animal, precum si despartirea puilor mai mici de opt saptamani de mama este de asemenea pedepsitA prin lege, amenzile ajungAnd până la 10 000 de RON.

Mai marii au promis ca se vor strange ca sa dezbata si proiectul Politia Animalelor. Macar atat au facut si ei bine in tara asta desi e incompleta treaba. De ce nu poate sa fie si in tarile din est la fel ca si in SUA? Nu stiu daca stiti la ce ma refer. Nu stiu daca stiti ce inseamna SPCA. Va spun eu acum daca nu stiti, e o organizatie non profit, mondiala, pentru protectia animalelor. Ei au multe rezervatii, multe centre unde tin animalele, au grija de ele, le mai si opereaza daca trebuie samd. Toti banii pe care ii au ii au din donatiile oamenilor. Au si multe echipe de inspectori care cu ajutorul sectiilor de politie locale ajuta animale batute de stapani, tinute in locuri necorespunzatoare, la fel ca la noi. In schimb ei obtin mandate de perchezitionare si in cazul in care stapanul nu coopereaza, i se ia animalul (animalele) iar fundatia are grija de el (ele) dupa care il da (le dau) spre adoptie. Cam asa ar suna proiectul Politia animalelor. Eu inteleg ca avem probleme mai importante ca animalele dar trebuie sa ne gandim ca si ele sunt fiinte si trebuie sa le respectam si sa avem grija de ele. Nu exista iubire mai mare si mai din suflet ca cea a animalelor. Asta stiu din experienta, am o cateaua de rottweiller pe care n-as da-o nici pe toti banii din lume. Chiar asa greu e sa votezi o astfel de lege? Daca nu sunt fonduri atunci de ce ei au salariile asa mari, unde sunt banii pe care ii dam pe impozite si alte cele? Sper ca sa faca si ei un lucru bun si sa se gandeasca macar la animale daca nu la romani.

4 Comments

  1. bravo ! felicitari ! in sfarsit un lucru grozav !

  2. Era si cazul sa se faca ceva ….

  3. Mi se pare un lucru nemaipomenit de bun deoarece cred ca ne`am saturat cu totii cum oamenii isi maltrateaza animalele numai de amuzament… In ce priveste politia animalelor sa speram ca se va infiinta si chiar se va implica…

  4. da , e bine . dar e aiurea . mai bine s’ar numii “protectia animalelor mici si dragute ” daca cineva ar da intr-un animal mai..uhm…ar zice “da’l dracu de animal” . Ma rog , e bine :)

Leave a Reply

Required fields are marked *.