Locul 4 la Mondiale !

| 4 Comments

Campionatul Mondial de handbal s-a desfasurat la Paris, Franta. Romania a fost in grupa preliminara impreuna cu reprezentativele Chinei, Tunisiei si Poloniei, de care a trecut fara probleme.

Romania – China 31-29 (15:16)
Tunisia – Romania 21-39 (11:17)
Romania – Polonia 38-33 (18:20)

In grupa principala, reprezentativa Romaniei a cazut intr-o grupa cu Coreea de Sud, Germania, Ungaria si Spania. Fetele noastre au avut 2 meciuri grele, cel cu Ungaria, care ne-a batut si cel cu Germania, pe care l-am castigat.

Romania – Coreea de Sud 31-27
Romania – Spania 32-19
Romania – Ungaria 31-34
Romania – Germania 32-24

In sferturi am intalnit tara gazda, adica Franta. A fost un meci ingrozitor, arbitrii furandu-ne la fiecare faza. Pe cuvantul meu de onoare daca am mai vazut asa ceva, efectiv ne-au furat pe fata, fara nici o rusine. In final le-am aratat ca am fost mai buni si le-am batut cu arbitri si cu public cu tot.

Romania – Franta 34-31 (8:14)

In semifinala am intalnit campioana mondiala en-titre, Rusia. Ne-au batut de ne-a sarit apa din cap dar macar ne-a batut campioana mondiala nu?

Romania – Rusia 20-30

In finala mare Rusia a intalnit Norvegia. Rusoaicele le-au batut pe scandinave, astfel pastrandu-si titlul castigat acum 2 ani la Saint Petersburg.

Rusia – Norvegia 29-24

romania.jpg

In finala mica reprezentativa tarii noastre le-au intalnit din nou pe nemtoaice dar de data asta meciul s-a terminat bine pt ele.

Romania – Germania 35-36

Romania a ocupat in final locul patru, ele incadrandu-se in obiectivul impus la inceputul turneului (loc 1-4). Jucatoarele noastre au fost foarte dezamagite, mai ales Luminita Hutupan Dinu, portarita noastra, dupa meciul cu Rusia, ea fugind la vestiar cu lacrimi in ochi. Chiar mi-a parut rau pentru ele. Asta e din cauza ca nimeni nu se implica in handbal-ul romanesc la fel ca si in fotbal, unde de multe ori nu obtii nici o performanta. S-a vazut si lipsa jucatoarelor, Varzaru si Elisei (accidentate), ele fiind cele mai bune extreme din lume. S-a vazut si vina lui Tadici, care si-a adus jucatoare doar de la Oltchim, el lasand multe jucatoare de valoare acasa, ex Simona Gogarla de la Rulmentul Brasov. Totodata Cristina Neagu, o tanara de doar 19 ani si-a dovedit valoarea la acest CM, impreuna cu Steluta Luca, Clara Vadineanu, Ramona Maier, care a avut un procentaj de 100% la loviturile de la 7m si Ionela Stanca, care a fost declarata cel mai bun pivot de la Mondiale. Romania mai are o sansa pentru olimpiada din 2008 de la Beijnig. Noi vom organiza un turneu preolimpic. Variantele le aveti afisate mai jos.

rusia.jpg

variante.jpg cm2007franta.jpg

4 Comments

  1. ce sa mai zici? eu vroiam sa castigam, acum ca suntem abia pe locul 4 e frustrant…

  2. Dupa cum se stie nu mereu o echipa poate fi pe primul loc, roata se invarte. Important este ca romania a fost acolo sa ne reprezinte.

  3. Felicitari fetelor si pacat de caderea fizica dar era de asteptat cand nationala e aproape identica cu echila oltchimului.Sa vedem ce va fi la olimpiada :)

  4. Pingback: Oltchim Rm Valcea in seminfinalele Ligii Campionilor ! at Dani’s Corner

Leave a Reply

Required fields are marked *.