Fetita paianjen !

| 9 Comments

Lakshmi Tatma, o fetita de 2 ani, din India, are patru maini si patru picioare. Ea face parte dintr-o pereche de siameze, sora ei fiind lipsita de cap in zona pelvisului. Ea va fi despartita de corpul parazit al surorii sale, careia nu i s-a dezvoltat embrionul corespunzator si va suporta o operatie de 40 de ore. La aceasta operatie vor fi prezenti peste 30 de chirurgi si va costa in jur de 200 000 euro, care va fi facuta gratuit de medicii din Bangalore. Acestia vor trebui sa-i scoata 2 maini si 2 picioare pentru a putea sa se devolte corespunzator. Daca operatia nu s-ar face, fetita nu ar putea sa treaca peste varsta adolescentei, ea nepaiputandu-se misca. Indienii o considera ca pe o minune, adica incarnarea zeitei Vishnu, o zeita cu patru brate. Eu zic ca a fost pur si simplu o coincidenta, ziua ei de nastere fiind si ziua “fiintei supranaturale”. Multi oameni de pe glob inca mai cred in prostii de genul acesta. Nu exista asa ceva. Trebuie sa ne gandim la saraca fetita, la operatia grea pe care o va suporta si nu la prostii de genul acesta. Pacat pentru cealalta fetita care a avut ghinion dar cealalta trebuie salvata cat se poate de repede. Chestia cu siamezii este foarte sensibila, cauza trebuind tratata cu o seriozitate enorma. Unii sunt norocosi si pot fi despartiti. Dar din pacate sunt cazuri in care nu se poate face nimic (ex siamezilor uniti in zona capului). Majoritatea mor la nastere, si doar 10% supravietuiesc pana la 10 ani (ex surorile Dogaru care n-au fost despartite si acum au varsta de 4 ani). Eu zic ca daca sora ei se nastea cu cap, o puteau salva si pe ea, mai ales pentru ca sunt legate in partea inferioara.

fetita8membre.jpg

9 Comments

  1. ai de capul meu cum arata :| saraca de ea :(

  2. saraca de ea :( bine k acum e operata si e in afara orcaror probleme

  3. doamne fereste apar tot felul de malformatii :O…..incredibil serios nu pot sa cred ce vad okilor

  4. Un lucru bun ca aia o opereaza pe gratis. Si totusi, cum sa crezi ca e incarnarea unei zeite cand saraca fata nici nu si-a dorit sa fie asa… uhhh.

  5. :(( saraca. Were her parents brother and sister ? lasand chestiile serioase la o parte oare si ea dupa ce face sex isi omoara parteneru:-"

  6. wow, chin total. decat sa traiesc asa (chiar si dupa operatie) mai bine m-as sinucide.

  7. Ciudat de tot, n-am mai vazut asa ceva pana acum.

  8. Ma mira ca mai poate zambi o mama-n situatia ei … pentru ca e ceva destul de greu de privit d-apoi de trait! Sa fie sanatoasa cu toate ca are malformatii.

  9. :-?in astfel de cazuri singurul lucru pe care, cred ca trebuie sa-l spunem este”Doamne Fereste”. iar intrebarea pe care ar trebui sa ne-o punem este de ce ne pedepseste Dumnezeu in asa masura si ce anume am facut pt a merita un astfel de blestem. deci,ar trebui sa ne mai analizam putin atitudinea fata de tot ceea ce ne inconjoara(oameni,natura etc)si astfel vom putea gasi raspunsul la asem situatii. parerea mea.

Leave a Reply

Required fields are marked *.