Campus scolar special la Oradea !

| 6 Comments

S-a discutat si s-a decis ca Oradea va avea un campus special. Se vor dubla numarul de sali si in viitor va avea ca obiectiv adapostirea a doua licee din Oradea, Colegiul Economic “Partenie Cosma” si Grupul Scolar “Vasile Voiculescu”. Proiectul prevede realizarea a doua corpuri de cladire cu 48 de sali clasa, un camin internat cu 75 de camere si 300 de locuri de cazare, o cantina cu club, un loc cu 15 garsoniere pentru cadrele didactice, ateliere scolare, o sala de sport cu o baza sportiva pentru activitati in aer liber si un punct termic. Un corp de cladire cuprinde 24 de sali de clasa, 4 laboratoare, cabinete si spatii anexe, cancelarie, biblioteca cu sala de lectura, grupuri sanitare, pe sexe si fiind diferentiat pentru elevi, cadre didactice, inclusiv persoane cu handicap, birouri, arhiva, minibufet si spatii tehnice. Valoarea totala a proiectului ajunge pana la 13 milioane de EURO. Investitia va fi terminata in maxim patru ani. Mi se pare chiar foarte buna ideea, una dintre putinele pe care le-a avut Ministerul Educatiei si Cercetarii. Romania are nevoie de asa ceva pentru ca noi mai avem inca forta in invatamant. La americani sau in alte tari aceasta ramura este destul de dezvoltata, au campusuri si baze sportive peste tot dar nu au invatamant asa de bine dezvoltat. Sper ca in viitor sa se faca peste tot in tara asa ceva. Nu inteleg un lucru. De ce trebuie sa mute acele 2 licee? Nu le poate renova pe cele vechi? Elevilor nu prea le va surade ideea dar cine sunt ei sa decida? Sau macar sa li se ceara o parere.

jbor3campus1.jpg

6 Comments

 1. mdea….tot ce e nou e bine venit dar de la a vrea pana la a face e cale lunga nene…

 2. macar atat… in orasul acesta… oricum Universitatea Oradea nu mai are multe… imi provoaca sila, greata as putea spune.
  de obicei noi ne laudam cu proiectele… n-are rost… oricum aplauze pentru initiativa.

 3. elegant site`ul, ma bucur sa`l adaug la oradeni, dar te rog nu mai linka poze de aceeasi dimensiune pe imagini ca n`are rost.

  bafta si succese

 4. economicu se muta de anul viitor din cate stiu eu :P (cel putin eu atunci plec, restu nu ma intereseaza)
  dar nu stiu daca mutarea se va face cu V.Voiculescu, ci cu Eminescu, cladirea lor fiind la fel, retrocedata bisericii.

 5. om trai si om vedea

 6. w0w, as fi vrut sa fiu iar coptil de scoala :P

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.