Dubai City, modernizat la maxim !

| 16 Comments

Dubaiul a ajuns dintr-un satuc de pescuitori de perle prototipul orasului viitorului. In pozele de mai sus aveti Palm Islands, a caror poveste cred ca o cunoasteti. Prima dintre ele este gata si si-a primit chiar si primii locuitori. Preturile locuintelor incep de la 70.000 de euro (un apartament cu o camera) si ajung la cateva milioane (o vila cu sapte camere, piscina si ponton propriu). Mai spre larg, in plina constructie, este The World, un complex de insule private ce au forma hartii lumii.

dubai.jpg

dubaiworld.jpg

In poza de mai jos apare Hotelul de “7 stele”, Burj Al Arab. In prezent nu exista vreun hotel care sa detina oficial categoria de 7 stele. Hotelurile Burj Al Arab din Dubai si Emirates Palace din Abu Dhabi pretind ca au servicii de 7 stele, insa doar potrivit propriilor interpretari, neomologate de compania SGS. Ca si hotelul si insula este construita de oameni deci va dati seama cata munca si cati bani au bagat acolo seicii Arabiei. Va zic eu ca din 2000 pana azi si-au cam scos investitia, toti oamenii de afaceri si vedetele acolo se duc si foarte des. Ca sa vedeti cate puteti face in Dubai si cred ca nu va ajunge 1 an intreg va dau cateva detalii. Vizitatorii au la dispozitie peste 25 de mall-uri, precum si piete in aer liber amenajate in jurul orasului. Daca ziua nu va este de ajuns pentru a face cumparaturi, puteti merge la shopping si noaptea. Daca nu aveti rau de mare, luati o barca si plimbati-va pe aceasta limba de apa sarata, ce imparte orasul in doua: Deira si Bur Dubai, fiecare cu portia ei de muzee de arta orientala, moschei si mall-uri. Pentru a explora aceste parti ale orasului in profunzime, aveti nevoie de o masina sau de un taxi, deoarece, in Dubai, toata lumea este motorizata, iar trotuarele sunt destul de rare. Ce nu trebuie sa ratati in afara de monumentele dedicate cumparaturilor? Districtul Bastakya, pentru a va umple de atmosfera vechiului Dubai, cu stradute inguste si case mici, pescaresti. Exista aici un fel de muzeu al satului, numit “tourist village”, cu galerii de arta, un centru cultural si restaurante. Sheikh Saeed’ House este fosta resedinta a familiei conducatoare, asezata strategic langa apa, pentru ca seicul sa poata observa de la balcon activitatea din port. Dateaza de la sfarsitul secolului al XVIII-lea si este un exemplu de arhitectura locala.

dubaihotel.jpg

Mai jos veti vedea ce vor sa construiasca defapt arabii in urmatorul deceniu. Sa-mi ziceti daca va place. Cand am vazut si eu poza am ramas masca, aceste turnuri sunt numite turnuri rotative. Nu stiu cum vor reusi sa construiasca aceste turnuri, chiar sunt curios. Cladirele sa se vor roti numai o data pe saptamana. Proiectele turnurilor rotative urmeaza campaniei de construire a urmatoarei cea mai inalta cladire din lume in Dubai.

dubaitowers.jpg

Cladirea se va numi The Burj, va avea aproape 1000 de m inaltime, aflata acum in cosntructie si se va finaliza in 2009. Ea va include 30 de mii de apartamente insumand 4,2 milioane de mp spatii de locuit, cel mai mare mall din lume, spatii rezidentiale, sali de fitness, noua hotele din care un luxos hotel marca Giorgio Armani, o imensa terasa situata la peste 440 de metri altitudine samd. Cand va fi gata ea va lua titlul de cea mai inalta cladire din lume.
Carol Willis, fondatoare a Skyscraper Museum din New York, este optimista cu privire la viitorul Dubaiului.

Proiectele viitoare par sa se bazeze pe un plan consistent si inteligent de inventare a unui nou oras, spune ea

Willis mentioneaza investitiile guvernamentale masive in infrastructura si costurile reduse legate de forta de munca dintre factorii care ar putea face astfel de proiecte posibile. Cat pretul la petrol va ramane ridicat, seicii vor putea face orice, absolut orice, in concluzie fondurile sunt nelimitate.

dubaiburj.jpg

16 Comments

  1. Pingback: Dani’s Corner » Dubai City, partea a doua !

  2. Pingback: Abu Dhabi va eclipsa Dubai-ul ! at Dani’s Corner

  3. Pingback: Cea mai mare fantana din lume ! at Dani’s Corner

  4. Pingback: Phoenix, o insula artificiala in China ! | Coolest Concepts

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.