Papa Benedict al XVI-lea jigneste ortodoxia !

| 10 Comments

“Biserica Catolica este unica si adevarata Biserica a lui Christos”, a fost declaratia Papei Benedict al XVI-lea

Prin aceasta el a jignit lumea ortodoxa. El a numit Bisericile care nu-l recunosc pe “Papa” drept Biserici Particulare. Din cate stiu, el nu este la prima declaratie de acest gen, le mai jignindu-i si pe evrei, musulmani si alte congregatii crestine. El a cerut reintroducerea Liturghiei in limba latina in Biserica Catolica ceea ce dupa parerea mea mi se pare o mare prostie. Nu mai suntem in evul mediu. 10% din populatia lumii daca stiu latina. Papa Benedict strica tot ce a facut Papa Ioan Paul al II-lea, el incercand de-alungul domniei sa uneasca cele doua Biserici, cea ortodoxa cu cea catolica. Papa Ioan Paul al II-lea a vorbit despre o Europa care respira cu doi plamani: „Biserica Catolica si Biserica Ortodoxa. Cel putin mie asa mi se pare normal. Sa fim 1 singura religie, nu sa ne certam ca orbii, eu am dreptate, ba nu eu am dreptate samd. Papa este, conform doctrinei catolice, vicarul lui Hristos, iar Benedict al XVI-lea si-a luat acest rol in serios. Dupa cum spunea un cardinal, Papa Ioan Paul al II-lea a reusit sa umple stadioanele, dar a golit bisericile. El are de gand sa conduca si sa instaureze unicitatea si monopolul catolicismului asupra credintei crestine. Deci asta inseamna, ceva de genul, sa conduca catolicismul lumea ceea ce mi se pare iar o prostie mare cat casa. Eu de la inceput, cand s-a ales Noul Papa am fost sigur ca Benedict asta va face prostii si va incerca sa conduca, in adevaratul sens al cuvantului, Biserica Catolica. Eu sunt ortodox dar pe Papa Ioan Paul al II-lea l-am iubit. A fost un om super cumsecade. Mi-a parut foarte rau cand a murit. Sa speram ca nu se va ajunge la certuri si batai pt suprematie intre Biserici.

benedict.jpg

10 Comments

 1. Atat ne mai trebuie.. sa se uneasca bisericile.. doamne fereste..
  Mai bine sa fie multi si imprastiati sa se certe / omoare intre ei..

 2. Unu la mana , nu sunt un mare fan al religiei , de origine sunt ORTODOX si sun mandru de asta. Aici avem un exemplu clar de “batranus stupidus imputitus” aka PAPA BENEDICT`. Aici ne dam seama cat valoreaza o chestie : “Cu o declaratie aiurea , fute in 5 minute relatiile dintre religii , relatii care dealtfel Papei Ioan paul Al doilea i-a trebuit o viata de om ca s-o faca”. Ce ziceti de asta ? LIMBA LATINA este o limba moarta . Cine o mai vorbeste? ar trebui scoasa ca materie de liceu , pt ca nu te ajuta cu nimik limba latina in viata. Te ajuta limba latina cand te angajezi undeva ? NU PREA CRED. SI cu ce o zis papi` asta , un sincer IP (internet protocol)

 3. Papa Benedict asta .. e un prost ! :)

 4. nu inteleg de ce face si spune tot felul de aberatii pe care nu le poate sustine dar in fine……biserica nu mai poate fii unita si asta e clar. Cea catolica pe de`o parte si cea ortodoxa pe de alta parte si fiecare cu treaba lui ;)

 5. In fazele astea ma bucur sa fiu ateu… dupa cum zicea un om inteligent: ” religia are rolul doar de a starni razboaie si conflicte, religia inhiba inteligenta “.

 6. Atunci se vor putea unii aceste doua sfinte si apostolice biserici cand fiecare dintre ele intr-un conciliu ecumenic vor accepta parerile unul fata de celalalt, si fiecare lasa de la el cu ajutorul smerenie ce va inflorii in inimile conducatorilor bisericilor si vor urma una din porunca mantuitorul de “a iubi aproapele ca pe tine insuti”. Atunci cand politica si economia este lasata deoparte si doar Atotputernicul Dumnezeu lucra prin ei cu voia lui cea sfanta si dreapta in toate. Una au fost una sa fie prin Hristos Domnul Nostru! Amin!

 7. Pingback: Preotia un loc de munca? at Dani’s Corner

 8. Fara nici o jignire, dar daca te uiti atent la fata noului Papa, se poate vedea viclenie si orgoliu. Iar la Papa Ioan Paul al II-lea, pe fata lui se vedea bunatate si speranta de mai bine! Mi-a parut foarte rau cand a murit si am fost trist. A fost si va ramane singurul om de pe planeta asta care a fost si va fi iubit de fiecare dintre noi, mic sau mare.

 9. im momentul in cate faceti o afirmatie ganditi de mai multe ori inainte de a vorbii si in momentul in care aduceti injrii la adresa unui Suveran Pontif (Papa) trebuie mai intai sa-i fiti superior in acel domeniu ceea ce este imposibil

 10. E un simplu om, care are niste responsabilitati fiind in fruntea Bisericii Catolice. Atat si nimic mai mult. Si de aceea am scris ca nu e normal ce a declarat. Cine-l face pe el mai presus de restul?

  Exista o singura divinitate, care e aceeasi pt toata lumea. Si n-am de unde sa stiu ca e asa cum zic ei. Fiecare e liber sa creada ce vrea.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.