Robot cu 36 de fete !

| 7 Comments

Cercetatorii de la Universitatea Tehnica Meiji din Japonia au creat un robot care stie sa afiseze 36 de fete. El este alcatuit din 19 parti mobile su o masca de silicon si are o baza de date de 500.000 de cuvinte. Cand aude cuvantul “sushi” el zambeste iar cand aude cuvantul “presedinte” el se sperie. Cand ii spui un cuvant, softul lui analizeaza asocierea de cuvinte si puterea relatiilor dintre ele. De exemplu cand ii zici “fish”, el se gandeste la “fishing”, “aquarium” si”sea”. El cand se gandeste la un cuvant, e ca si la oameni, analizeaza valoarea cuvintelor indiferent daca exercita reactii pozitive sau negative. Aici se dovedeste ca omul transmite robotului toate emotiile. Robotul ar putea invata in timp sa deosebeasca gustul mancarilor, daca sunt bune sau nu. In zilele noastre nu mai e o noutate ca s-a descoperit ceva in lumea ciberneticii sau ca s-au facut roboti mult mai performanti. Sa zicem ca asta e un lucru bun, ca astfel dovedim ca nu suntem prosti deloc. Dar trebuie sa ne gandim ca acesti roboti ne vor lua locul la locurile de munca si ca vor face toata treaba in locul nostru si nu e bine. Plus ca noi le transmitem toate emotiile noastre si ii facem pur si simplu prea umani.

kansei.jpg

7 Comments

  1. Tare faza, dar totusi, nu l`or putut face ceva mai simpatic ? =)) doamne urat e =))

  2. Hmz … inovatie tehnologica .. e ok .. dar sa avem griji pe ce maini e .. Doar ati vazut I RObot , doar ca robotii lor erau in fiecare casa. Aici nu e la fel da oricum e un inceput. Important e sa nu se ajunga la nivelu in care pot interpreta ei , si sa invete in timp ! pentru ca poate interpreta gresit… vezi I Robot.

  3. la asta ma gandeam si eu :D sa nu ajungem k aia din i robot :P

  4. e clar…..viitorul va fii dominat de roboti…se va ajunge sa nu mai fie nevoie de rasa umana, robotii preluand intregile sarcini ale omului. Ar fii culmea sa se mai inventeze si robotul care sa se reproduca ca in rest s`au invatat cam toti :))

  5. Mi se par o tampenie robotii astia :D

  6. Daca`l injuri, te scuipa?
    Altfel , nu are ce cauta in Romania, nu se integreaza pe plaiurile noastre mioritice si atat de civilizate. ;)

  7. Pingback: Descoperiri uimitoare - ep 2 ! at Dani’s Corner

Leave a Reply

Required fields are marked *.