Sase minute si jumatate de energie pozitiva si de “cum ar trebui sa fie lumea” cu Xhaka si Arsenal !

| 0 comments

Pe 21 martie, de ziua sindromului Down, echipa engleza de fotbal Arsenal a reusit sa faca un moment memorabil, din care putem lua un exemplu cu totii.

Jucatorul elvetian Granit Xhaka a intalnit in 2015, pe cand juca in Germania la Borrusia Monchengladbach un baietel cu sindromul Down, pe nume Julian. De atunci au ramas foarte buni prieteni.

De ziua sindromului Down au reusit sa-l aduca pe Julian in cantonamentul lor, iar jucatorii si membrii staff-ului au reusit sa-i ofere acestui copil niste momente de neuitat, pe care in mod normal nu ar fi reusit sa le aiba si pe care multi n-o sa le aiba niciodata. Copilul a si reusit sa mearga la un meci de-al lor, ceea ce e senzational.

Din pacate la noi nu prea sunt bine vazuti acesti copii/oameni din cauza ca suntem niste idioti si ne uitam la fizicul lor, desi ei sunt foarte inteligenti, daca stii sa ai grija ca lumea de ei. Acum putin timp s-au desfasurat la Abu Dhabi, Jocurile Mondiale “Special Olympics”, iar Romania a luat 56 de medalii la mai multe sporturi. La sporturile de “oameni normali” abia reusim sa luam cateva medalii. In tarile dezvoltate cei cu sindromul Down pot sa termine si un liceu normal, ca mai apoi sa-si gaseasca un loc de munca platit (acum cativa ani a reusit unul si la Cluj).

Daca toti oamenii “normali”, fie bogati, fie mai putini bogati ar reusi sa faca cate un copil fericit, lumea ar fi mai buna, iar viitorul ar fi bine vazut. Uitati-va la filmulet ca merita din plin!
Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.