Doua pasaje subterane si o pacare subterana in Centrul Civic din Oradea ?

| 0 comments

Primaria Oradea a anuntat noi mega-investitii in Oradea pentru anii care urmeaza, doua pasaje subterane si alta parcare subterana.

Eu de mult am zis ca avem nevoie de niste pasaje subterane sau supraterane in Centrul Civic, B-dul Magheru sau Decebal, dar noa. Oricum, va las pe voi soferii sa va dati cu parerea, ca sigur va pricepeti mai bine ca mine. Viaductele din afara orasului arata foarte bine, deci avem o urma de speranta, ca si astea vor arata ok.

Parcarea zic eu ca e o idee buna in mare, dar cuparcarea de pe Independentei ce va fi? Cand va fi gata? Nu pot sa termine aia si abia mai apoi sa inceapa la asta? Imi place ideea de colaborare cu OTL si ca va fi dotata cu statie de incarcare a masinilor electrice. In sfarsit va fi statie si in Oradea.

Cica vor sa construiasca doua pasaje subterane in Centrul Civic, care au ca scop imbunatirea traficului din acea zona.

Primul proiect are numele de cod “Coridor de mobilitate urbana durabila in Pta Emanuil Gojdu – Etapa I“.
Va fi construit un pasaj subteran cu patru benzi, care vizeaza reorganizarea traficului din zona Pietei Emanuil Gojdu si Parcul 1 Decembrie. Va incepe de la coborarea de pe Podul Dacia spre B-dul Dimitrie Cantemir si are ca obiectiv construirea unui coridor de mobilitate urbana prin traversarea Caii A Averescu pe sub Bulevardul din Pta Gojdu si liniile de tramvai. Traficul auto de pe Bulevardul din Pta Gojdu va fi coborat prin pasaje subterane pe o lungime de 240 de metri. Cica asa se va asigura continuitatea spatiului pietonal in prelungirea Parcului 1 Decembrie, astfel incat sa permita o amenajare peisagistica unitara dinspre Parcul 1 Decembrie inspre Cetatea Oradea, inglobând Catedrala Ortodoxa. Proiectul urca pana la 18 milioane de EURO.

Al doilea proiect are numele de cod “Coridor de mobilitate urbana durabila in Pta Emanuil Gojdu din Oradea – Etapa II“.
Traficul din zona giratiei de la Pta Agroalimenara Cetate va fi reorganizat. Amenajarea va incepe de la Str Grivitei pana la Str Costaforu si are ca obiectiv construirea unui coridor de mobilitate urbana, prin reorganizarea traficului in zona intersectiei B-dului Cantemir cu Str Sucevei. Se va amenaja un pasaj subteran de 72 de metri, ce va asigura traversarea subterana a intersectiei de catre B-dul Cantemir. Proiectul urca pana la 6 milioane de EURO.

Cele doua proiecte vor continua cu largirea Podului Dacia si un alt pasaj, pe Bulvardul Gen. Magheru, la intersectia cu Parcul Traian.

Cica se va schimba si sensul de circulatie in jurul Parcului 1 Decembrie, urmand ca iesirea sa fie pe Stra Independentei. Str Traian Mosoiu cica va fi pe dublu sens cica, iar spre Cluj nu s-ar mai putea vira la stanga din Centrul Civic.

Daca proiectele vor fi castigate, contractul va fi semnat pana la sfarsitul anului si vor finalizate peste vreo 2 ani si ceva. Cofinatarea Primariei ar fi undeva la 10%-15% din proiect.

pasajesubteraneMICA.jpg
CLICK pentru MARIRE

Va fi construita si o pacare subterana in jurul Catedralei Ortodoxe din Centrul Civic, care va fi destinata turistilor si navetistilor.

Parcarea subterana de 265 de locuri va fi construita in jurul catedralei, pentru ca cel mai important flux de circulatie este dinspre Cluj Napoca si linia de tramvai are punctul cel mai apropiat catre intrarea dinspre Cluj in aceasta zona. Va avea un nivel si doua intrari din Santul Cetatii. Aceasta parcare va fi operata in colaborare cu OTL si va fi destinata turistilor si navetistilor. Tariful aceste parcari va fi unul mai mic fata de restul parcarilor, iar cei care parcheaza aici vor putea circula gratuit cu mijloacele de transport, pe baza tichetului de parcare emis in cursul zilei respective. Parcarea va fi dotata si cu o statie de incarcare a masinilor electrice. Proiectul ajunge pana la 3.6 milioane de EURO.

parcaresubterana.jpg

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.