De ce s-ar uni Sanmartin cu Oradea ?

| 2 Comments

Joi, 20 februarie a fost la Primaria Oradea o conferinta de presa, prin care se spunea ca Oradea ar vrea sa se uneasca cu Sanmartin, ca Sanmartin sa faca parte din Oradea.

Iata ce-a declarat primarul Oradiei:

Consideram ca vom putea dezvolta mult mai rapid si mult mai bine orasul Oradea si judetul Bihoriîn competitia pe care o avem atat in interiorul Romaniei, dar si in afara granitelor Romaniei, pentru a aduce prosperitate pentru locuitorii din aceasta regiune. Vrem sa punem in valoare resursa de apa geotermala, deci turismul balnear din Sinmartin, 1 Mai si Baile Felix si ceea ce inseamna arhitectura acestui oras si sa potentam acest mix de turism in asa fel incat, in anii urmatori, sa crestem facilitatile de turism din Oradea si Sinmartin, sa avem o dezvoltare si pe acest domeniu mult mai importanta decat am avut pana acum. Iar in final sa ajungem sa fim recunoscuti drept capitala turismului balnear romanesc, atat pentru turistii din Romania cât si pentru turistii care vin din afara tarii, a declarat primarul Ilie Bolojan

Iata ce-a declarat primarul comunei Samartin:

Am incredere in acest proiect si ma gandesc la binele locuitorilor din Sanmartin, care impreuna cu locuitorii municipiului Oradea vor progresa. Un avantaj pentru comuna il reprezinta faptul ca va avea un acces mai bun in atragerea fondurilor europene, cu prioritate in dezvoltarea turismului, iar Baile 1 Mai si Baile Felix vor ramane statiuni balneoclimaterice in cadrul muncipiului Oradea, cu sanse mai bune de a se materializa si planul aquaparkului din Baile Felix, a mentionat primarul Lucian Popus

Eu sunt de parere, ca e ok sa ramana asa cum e acuma. Ei nu cred ca ar face asta, daca nu ar avea un interes, al lor, mai ales, ca cei doi sunt din partide politice “inamice”. Eu zic, ca ne putem dezvolta ca judet, asa cum suntem. Cica pana in 2012 si Santandrei si Nojorid vor fi propuse pentru fuziune. Chestiile astea duc la disparitia satelor/comune si la aparitia taxelor mai mari in acele sate/comune.

Cica in curand va avea loc un referendum, unde locuitorii comunei Sanmartin isi vor exprima parerea, despre acest lucru. Sper sa nu fie de-acord. Si o intrebare. De ce ar trebui sa fim in competitie cu celelalte orase? Noi trebuie sa ne dezvoltam, ca tara, nu sa fim in competitie. Trebuie sa ne bucuram pentru orice dezvoltare, de la noi din tara si s-o facem cu placere, nu ca sa nu fim mai prosti, ca altii.

Ca sa nu spun mai multe si sa nu ziceti, ca vorbesc prostii, va las pe voi sa-mi spuneti, frumos si cu argumente, de ce ar trebui sau nu ar trebui sa fuzioneze Sanmartin cu Oradea.

/sanmartinoradea2014_zpsb4226a2c.jpg
Popus si Bolojan

poza oradea.ro

via

2 Comments

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.