Accidentele nu sunt din cauza insulitelor, ci din cauza soferilor!

| 6 Comments

Citeam azi pe blogul Denisei, ca pe drumul dintre Oradea si Arad, un drum nou facut si fara gropi (sunt curios cat va tine) sunt 22 de insulite. Insulitele sunt menite sa incetineasca soferii, cica.

Da, lumea se plange de ele, ca nu sunt bune, dar nu din cauza lor se intampla accidentele sau cele mai multe dintre accidente. Nici din cauza gropilor. Accidente sunt de mult. Cauza este prostia soferilor sau mai frumos spus, inconstienta. Multi depasesc si in curbe la viteze mari, fara greturi. Insulite sunt o droaie si in tarile din vest. Da, intr-adevar acolo sunt semnalizate mai normal sau mai bine, cum vreti sa-i spuneti, dar sa punem toata vina pe insulite, nu e ok. Ne place noua sa ne victimizam si sa dam vina pe alte chestii exterioare.

Eu as ridica amenzile pana la 50-100 milioane/cap (25 si 50 mil in 48 de ore) pentru depasiri de viteza, depasiri in curba, nesemnalizare samd si sa vedeti voi cum se vor reduce accidentele. Majoritatea nu vor avea de unde sa plateasca atata si si-ar aduce aminte sa porneasca la drum, din timp, ca sa ajunga. Nici celor mai saraci dintre soferi, nu cred ca le pasa daca platesc 100 ron o data la nu stiu cat timp. Credeti-ma ca dupa un timp s-ar obisnui lumea si ar conduce mai preventiv. Totul tine de obisnuinta.

Si da, as amenda si firmele, care au facut aceste insulite prost semnalizate, ca sa fie bine pentru toata lumea. Le-as pune sa le “repare”, pe banii lor. La fel si cu firmele, care peticesc drumurile, in loc sa le faca de la A la Z.

Si sa nu uit, e si vina politistilor ca ii iarta pe multi dintre soferi, cand sunt in toane bune sau cand primesc spaga. Le-as pune camere pe veste, chiar si la cei mai mari in rang.  Ai gresit, platesti. Simplu. As incerca sa stopez cumva fenomenul numit “spaga”.

/insuliteoradea2014_zps780047af.jpg

6 Comments

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.