Asa i-ati obisnuit, asa ii aveti !

| 4 Comments

Uitati-va la tot filmuletul si o sa auziti, cu cat tupeu vorbeste o invatatoare de la o scoala din Bucuresti despre banii, care trebuie dati la sfarsit de an, pentru cadouri.

Bani pentru cadouri de Craciun? Sistem balcanic? Scoala de fite? Atat va reprezinta? Ne meritam soarta, pe cuvant. O felicit pe mamica, care a filmat si a dat totul la TV. Avem nevoie de mai multi, cu tupeu, ca ea. Majoritatea stau si inghit tot ce zic asa zisii “profesori”.

Spre uimirea dnei invatatoare, fondurile clasei si scolii sunt taxe ilegale, dapoi banii pentru alte cele. Daca tot se strang “fonduri”, atunci tot “ce trebuie” ar trebui sa fie inclus in ele. Nu? Si hai sa zicem ca se dau bani pt cadouri, dar fiecare da cat poate, cat il tine pormoneul, nu cat vrea dna invatatoare. De ce sa dau bani si la bodyguarzi? Aia sunt platiti, ca sa “apere” copiii, au salar. Daca vreau, ii dau o atentie, dar nu-mi spui tu mie, ca trebuie sa-i dau ceva. Vrei salar mai mare? Du-te frate in strada, da-i jos pe aia din scaunul Ministerului Educatiei si cere! Dar, nu lua de la alte familii, de la alti copii, care poate nu au. Multi se simt prost, nu vor sa fie “saraci” si se imprumuta pentru niste taxe ilegale. Nici la profesori nu sunt obligat sa le iau cadouri de Craciun, dapoi la altii. Mai ales ca stim cu totii, cati profesori de calitate sunt la noi in tara. Asta ar trebui sa decida parintii, nu invatatoarea sau diriginta.

Noi suntem de vina, ca i-am obisnuit asa, cu spagi. Tot li s-au dat “atentii”, si acuma li s-a urcat la cap si nu mai stiu cum arata fundul paharului. Abia astept sa mearga fiica-mea la scoala. Cred ca sterg pe jos cu ei, daca vad sau aud ceva ne la locul lui. Vi-am mai spus eu, ca m-am certat si cu asistentele de la maternitate urat, pentru ca nu-si fac treaba cum trebuie.

Si asta se intampla in o droaie de scoli, din orasele Romaniei. Unde esti Tepes?

4 Comments

  1. Nu. Nu vreau sa dau nimic. Nimanui care e platit sa isi faca meseria. Scurt. Fara din alea ca: Ii dau daca vreau io cat vreau io. Vax. Ar trebui pedepsite prin lege atentiile astea. Sa sufere si cel care da (si un chibrit) si cel care primeste. Altfel romanul nu se dezvata de obiceiurile astea abjecte.

  2. Si daca nu mai da niciun parinte nimic, ce se intampla? nu mai vin profesorii la ore? nu mai sunt primiti copiii la clasa? se prabuseste scoala?! hai sa nu mai dea niciun parinte nimic sa vedem ce se intampla!

  3. Pacat ca lumea nu cred ca se va trezi, nici dupa astfel de filmulete. Comentam noi pe bloguri si pe facebook, dar nu cred ca se va schimba nimic. Spagi se vor da in continuare. Poate se va schimba ceva, dupa ce dispar niste generatii si vin altele mai tinere.

  4. Din punctul meu de vedere, sunt si parinti retarzi care zic ceva de genul: “nu vreau sa se faca copilul meu de ras, deci trebuie sa dam!” si din acest motiv se ajunge unde s`a ajuns! Oricum e de multa vreme aceasta practica, dar acum s`a indraznit sa se filmeze acest comportament…daca il pot numii asa…Cum ziceai si tu dani, sa imi ceara mie bani pe tonul acesta, ca nu stiu cum o sa reactionez!

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.