Ploiesti, un punct important pe harta industriala a Romaniei !

| 1 Comment

Harta industriala a Romaniei nu mai contine cine stie ce investitii, ca in ultimii ani s-au inchis foarte multe fabrici si nu prea s-au deschis altele, dar orasul Ploiesti ne demonstreaza ca se poate. Trebuie sa recunosc ca nu-mi place ca si oras, ca e prea sobru, dar asta nu prea conteaza la nivelul asta.

In ultimul an s-au inaugurat in Ploiesti peste 10 fabrici, cu investitii de peste 260 de milioane de EURO. PIB-ul judetului Prahova a urcat pe locul trei, la nivel de tara, dupa Bucuresti si Timis. Ca exemplu de investitii: Coca-Cola (bauturi, peste 22 de milioane de euro), British American Tobacco (tutun, 40 de milioane de euro pentru extinderea fabricii), Lufkin Industries (utilaje petroliere, 100 de milioane de euro), Honeywell Frictions (auto, 58 de milioane de euro), AdePlast (materiale de constructii, 5 milioane de euro), Coficab (auto, 22 de milioane de euro) sau Toro (sisteme de irigatii, 20 de milioane de euro). Da, nu sunt de-acord nici cu producerea sucurilor, nici cu producerea tutunului, nici cu producerea utilajelor petroliere, dar trebuie sa recunoastem ca asta ne ajuta sa dam mai bine in afara si mai exportam si noi ceva, din cand in cand.

Trebuie sa mentionez ca nici Oradea nu sta rau la capitolul asta, pentru ca s-au inaugurat in ultimii ani fabrici ca si Plexus, Emerson, Faist Mekatronic samd. Toate sunt investitii straine si se afla in Parcul Industrial EURO BUSINESS. Ar trebui sa facem si noi ca si chinezii si sa-i obligam pe toti producatorii straini sa produca la noi, daca vor sa-si vand produsele in tara noastra.

/ploiestiindustrie_zpsfa424e6a.jpg

via

One Comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.