Vasile Stoica a calatorit prin lume in scaunul cu rotile si a fost jefuit tot de un roman !

| 0 comments

Vasile Stoica e originar din Lugoj si a mers prin toata lumea cu scaunul cu rotile. In ultima sa calatorie, spre Capul Nord (Norvegia) a ramas fara mijlocul de transport. Cum? A fost jefuit de un romanas, in Suedia. Mai putem spune ceva? Din fericire, Politia l-a gasit repede pe hot, iar Vasile a ajuns cu bine acasa, dupa cei 8300 de km, parcursi in cateva zile.

Vasile Stoica a facut Turul Europei (1995), apoi Turul lumii (1998-1999). In octombrie 2001 a intrat in Cartea Recordurilor, dupa ce a reusit sa parcurga 132 de km in 24 de ore, doar cu caruciorul cu rotile. In 2003, a partcurs 3800 de km, in 66 de zile, pe “Route 66” care uneste Los Angeles cu Chicago, si una dintre cele mai cunoscute sosele din lume. In 2006 a parcurs 7375 de km, de la Bucuresti, pana la Cabo Finisterre (cel mai vestic punct al Spaniei), apoi Dusseldorf (Germania). Lugojeanul Vasile Stoica este primul roman care s-a dus prin lume, intr-un scaun cu rotile actionat manual.

Respect Vasile, dar pacat ca se intampla asa ceva peste hotare. Daca am ajuns sa ne furam intre noi si in alte tari suntem pierduti.

/vasilestoicascaunrotile_zps25b51f95.jpg

poza oradetimis.oradestiri.ro

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.