Transilvania in pericol, cu ZIARUL DE VALCEA !

| 0 comments

Am citit saptamana trecuta un articol AICI, care m-a lasat masca. Cica scrie acolo, ca Ungaria are un interes politic fata de Romania, ca sa nu intre in spatiul Schengen si ca cetatenie maghiara la romani, ca sa obtina Transilvania =))

Mai tampit articol n-am citit in viata mea. Cica 2 mil si jumatate de romani au obtinut cetatenie, dar pacat ca astia 2 mil sunt in realitate sub 500 000. Din cate am inteles, nu se obtine asa usor cetatenia. Trebuie stiuta limba maghiara binisor, pe langa faptul ca trebuie dovedit ca persoana respectiva trebuie sa aiba un membru ce a trait in perioada, cand Transilvania era in Ungaria. E normal sa se obtina si pe pile in anumite cazuri, ca doar traim in Romania. Asa i-am invatat, asa ii avem. Sunt sate, in Ungaria, la granita, unde romanasii nostri au autoritate.

Actuala putere din Ungaria (nu Ungaria) vrea votanti, pentru a mai obtine un mandat, nu pentru a lua Transilvania de la noi. Nici n-are cum sa faca acest lucru. E cea mai mare prostie pe care am auzit-o. Sau alta idee e ca Transilvania va vrea autonomia. Poate daca continuam sa vorbim despre aceste lucruri, se vor intampla intr-o zi, cine stie. Daca am avea coloana vertebrala, am ignora toate rahaturile aparute in presa (cum e si asta din “acesta” publicatie, care se presupune a fi ziar), am lua atitudine, s-ar schimba ceva in tara asta si n-ar mai trebui sa discutam despre aceste lucruri, acum. Prin toate discutiile noastre tampite, de pe site-urile de stiri si retelele de socializare, le dam idei altora, care actioneaza la momentul oportun. Dar de la asta si pana la “Ungaria vrea sa ia Transilvania” e mult. Sunt bucuresteni, care au luat cetatenia maghiara. Or sa vrea Ungaria si capitala? =))

Ideea e ca romanii nu sunt bine vazuti nicaieri, si pleaca pentru a scapa de sistemul din tara noastra. Autonomia pacii, nu-i intereseaza, decat pe policitieni, si pe unii lingai de pe langa. Sau poate si pe cei care “accentueaza” acest lucru. Romania nu va obtine desfiintarea vizelor “in curand”, iar ungurii au vazut o oportunitate, pentru a obtine mai multi votanti. Va dati seama ca multi or sa-i voteze, drept multumire. Nici pe secui nu-i intereseaza autonomia, asta e doar in capetele noastre bolnave. Sau poate isi iau cetatenia, pentru niste simple vacante, in niste tari, unde nu ai acces decat cu viza. Eu unul, daca as face-o, as face-o pentru acest ultim lucru.

Si daca e pana acolo, noi de ce dam cetatenie moldovenilor? Nu ca n-as fi de-acord cu acest lucru. Intreb acest lucru, ca fapt divers. Romania e in pericol cu astfel de conducatori, Romania e in pericol cu o astfel de presa si Romania e in pericol datorita lingailor si oamenilor, care nu stiu sa ia atitudine cand e cazul. Ne place sa vorbim doar din spatele unui calculator, dar cand e vorba de facut ceva… dam doar din maini.

/transilvaniaungaria_zps9d2ca241.jpg

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.