Ce am invatat la 11even Oradea 2013 !

| 0 comments

Saptamana trecuta, tot vineri am fost invitat la un eveniment special, desfasurat la DoubleTree by Hilton, si anume la 11even Oradea 2013, eveniment organizat de Fundatia Comunitara Oradea.

La eveniment au fost invitati sa vorbeasca 11 oameni, care au realizat ceva in viata. Fiecare a trebuit sa vorbeasca 11 minute, despre viata lor. Tema a fost “Devin ceea ce sunt”.

Primul vorbitor a fost Laura Cret, un actor de comedie, de la Teatrul din Bucuresti. Foarte simpatica tipa si draguta. “Cine are servici, mai are timp sa se gandeasca si la moarte?”

lauracret11even2013_zps58072fb3.jpg

Al doilea vorbitor a fost Iunia Pasca, o tanara scriitoare din Timisoara, care era “Toma Necredinciosul” acum ceva timp. Ea zicea la toata lumea “nu cred, nu se poate” si era foarte inchisa. Acum e cu totul alta femeie, s-a schimbat pentru ca a vrut, pentru ca si-a dorit. Acum calatoreste peste tot in lume. De la ea am retinut ca “Daca nu stii ce sa faci in viata, dai la stiinte economice” :))

iuniapasca11even2013_zps048c7fd9.jpg

A urmat Dinu Iancu Salajanu, un cantaret de muzica populara, de care toata lumea a auzit. Acest om atat de bine vorbeste, aproape la fel de bine precum canta. Are un har aparte.

dinusalajanu11even2013_zps36bf00c2.jpg

Al patrulea a fost Adrian Cioroianu, un tip super deschis, care e Business Development Manager la Intel Corporation. Omului i-a fost foarte frica, cand a sarit prima oara cu parasuta, iar acum are nu mai putin de 350 de salturi. “Accepta-te pe tine, accepta-i pe altii, accepta lumea”. Numa asa poti sa cresti.

adriancioroianu11even2013_zpsd1500651.jpg

Dorina Korozsi este o super oradeanca, care anul trecut a devenit dubla campioana balcanica, la “doar” 31 de ani. Pe Dorina o stiu personal si pot sa zic ca e femeie remarcabila. A avut foarte multe greutati in viata, dar a trecut tot timpul peste ele, cu brio. A fost in coma cateva zile, cand era mai mica, medicii i-au spus sa nu mai faca sport, dar ea s-a incapatanat si a continuat. In prezent ea este antrenor de aerobic si asa sa va ganditi, ca nu se antreneaza, ca sportivele din alta tari. In loc de cantonamente, ea trebuie sa lucreze zilnic. De multe ori nici antrenor n-a avut. Asa se respecta sportivii la noi in tara. Respect maxim Dorina.

dorinakorozsi11even2013_zps9251743b.jpg

Dupa Dorina a urmata nimeni alta, decat Natalia Selegean, cantareata oradeanca, care a terminat pe 3 la X Factor Romania 2012. Ea ne-a zis ca a fost si la Romanii au Talent si Vocea Romaniei, inainte de X Factor, dar n-a trecut de preselectii. Nu s-a lasat batuta, a mers si la X Factor si acum are foarte mare succes. Ea ne-a zis ca viata e prea scurta si trebuie traita la maxim. Dupa discurs ne-a si cantat de cateva ori.

nataliaselegean11even2013_zps7c955996.jpg

A urmat Ionela Danciu, o tipa foarte tare, care a schimbat o lege, datorita perseverentei si hotararii ei. Este vorba de legea cu indemnizatia pentru nou nascuti. Ea a nascut triplete, si primea pentru cele trei fete, exact 800 ron, cat primeste si acum o mama, pentru un copil. Ei bine ea nu s-a lasat, a luptat cu morile de vant, a aparut pe la televiziuni si in 2007 a schimbat legea. Acum fiecare mama, care naste mai multi copii o data primeste +600 de ron/pe fiecare copil, incepand cu al doilea. Multumiti-i! Respect Ionela! Asta nu e tot. Ea a invins si cancerul, a invins si problema unei fetite de-a ei, care avea dioptrii 7.7 samd.

ioneladanciu11even2013_zpsf802ca1a.jpg

legeionela_zps970c5ca8.jpg

legeionela1_zps614ee4ba.jpg

Diana Geambasu este un notar de succes in Oradea. Ne-a zis ca cel mai de pret este viata si trebuie sa ne bucuram de ea la maxim. Ea are diabet zaharat de mica, dar stie sa-l tina sub control. Pentru ea sunt foarte importanti membrii familiei, prietenii, clientii. Cica un notar bun trebuie sa fie un expert in domeniul lui, un psiholog bun, un mediator si un medic bun al averi omului.

dianageambasu11even2013_zpsbe472891.jpg

Hadrian Borcea este medic sef la una dintre cele mai apreciat institutii din Romania, si anume SMURD. Cei de la SMURD au salvat foarte multe vieti de cand exista si le multumim. SMURD Bihor a implinit recent 20 de ani de activitate si pe aceasta cale le mai urez LA MULTI ANI INCA O DATA! Hadrian ne-a povestit ca a cazut prima oara cand a dat la medicina. De ce? Pentru ca atunci ai lui vroiau sa se faca medic, iar el nu vroia. Intre timp s-a facut instructor de dans de societate. Dupa un timp si-a dat seama ca vrea sa devina medic si a intrat cu brio la facultate. Impreuna cu oamenii lui au strans 500 000 euro din donatii! Respect! “Pacientul este elementul fara de care sistemul de sanatate ar functiona perfect”.

hadrianborcea11even2013_zps1e379b9f.jpg

Penultimul vorbitor a fost Romeo Gozner, instructor de wushu in Oradea, la Clubul Gold Dragon, club ce a aniversat 25 de ani de existenta. El ne-a vorbit de performanta, cat este de “apreciat” sportul in Romania si de cat de importanti sunt copiii. Patru dintre elevii lui au luat medalii la CM de Wushu din China!

romeokozner11even2013_zps0eea209c.jpg

Si nu in ultimul rand a intrat in arena nimeni alta, decat Mihaela Tatu, femeia pe care o cunoasteti de pe sticla, de la 3xfemeie (ACASA TV). I-am spus si dansei, ca s-a schimbat foarte mult, de cand nu mai e pe sticla. Ce face libertatea din noi! Intre timp s-a facut mediator si nu de mult timp subitreaza anumite desene animate! Asa da!

mihaelatatu11even2013_zps71d54c8e.jpg

Am invatat foarte mult de la acest eveniment si am cunoscut o droaie de oameni de calitate. A fost o onoare pentru mine, sa particip. Le multumesc inca o data celor de la Fundatia Comunitara Oradea! In final i-am ascultat LIVE, pe cei din corul oradean FIAT LUX, care au fost la Romanii Au Talent. Sunt foarte tari! Aveti mai jos un filmulet!

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.