Despre caini comunitari si copii muscati, o discutie interminabila !

| 0 comments

Degeaba strigam si ne certam pe baza subiectului cu copilul omorat de caine, in Bucuresti, ca nu rezolvam nimic. Unele publicatii zic ca e caine vagabond, altele ca a fost domeniu privat samd. Noi nu ne dam seama ca vinovatii suntem noi, pentru ca nu ii luam sus pe mai marii nostri, ca nu rezolva, nu gasesc solutii la problemele acestea. Asta e si ideea, ca oamenii sa se certe, sa se streseze si in continuare nu se va rezolva nimic. Peste cinci ani va fi la fel si cred ca si peste 10. Pana o sa ne invatam minte, sa facem ceva. Da, saracul copil a patit-o cu viata si chiar imi pare rau pentru asta. Probabil ca nu vom afla motivul adevarat niciodata. Stati linistiti ca si unele ONG-uri au partea lor de vina, ca numa dau din gura. Trebuie sa recunosc acest lucru. Sunt si oamenii si aia.

Va dau un ex: Acum ceva timp a fost o intalnire la Primaria Oradea, legata de acest subiect. Toti oamenii au fost de-acord sa doneze niste sume pentru ingrijirea cainilor si nici pana in ziua de azi nu s-a pus nici un sistem la punct. Noroc cu aia de la SOS Dogs care adunasera cainii inainte. De ce in alte tari exista sisteme de genul si la noi nu? Suntem chiar atat de cretini? In Bucuresti nu s-a facut nici atat ca in Oradea si e capitala.

Daca era domeniu public, atunci sa plateasca cine a lasat cainii pe strada si municipalitatea, pentru ca nu-i aduna intr-un adapost. Daca era domeniu privat, atunci adultul, care era cu copiii e de vina, ca n-a fost atent. Unde sunt gardienii publici si politistii locali si comunitari, cand e nevoie de ei? Pentru ce sunt platiti? Nu putem da vina pe copii, ca n-au discernamant, dar nici pe animale, care actioneaza de multe ori din instinct, fiind deranjati de ceva. Majoritatea oamenilor nu stiu nici istoria si geografia Romaniei, dapoi sa stie biologie si cate ceva despre comportamentul animalelor. Multi reactioneaza din disperare, prostie, ura, fara se gandeasca asa putin, la problema adevarata. Se dovedeste inca o data ca suntem atat de prosti, incat sa credem tot ce se scrie prin presa. Nu gandim logic si stiitific nimic. Daca cititi comentariile de pe site-urile de stiri va crucititi. Va sugerez sa nu va pierdeti timpul cu asa ceva, mai ales ca sunt multi, care nici nu stiu sa scrie corect. Ce incredere pot sa am eu in unul, care nu stie sa scrie?

M-a intrebat cineva de mai multe ori: Ce o sa se intample cand copilul meu va fi muscat? Ei uite ca fata mea nu va fi muscata niciodata, pentru ca o voi invata sa trateze cum trebuie aceste probleme si in al doilea rand, in Oradea nu prea mai sunt caini vagabonzi liberi. Daca ar fi fost problema, ca si in alte orase stati linistiti ca as fi facut ceva. Multi asteapta sa le cada in gura toate rezolvarile, fara sa miste un deget. Suntem obisnuiti sa punem vina pe ceva si in cazul de fata pe caini. E cel mai simplu si usor. Tipic. Bine ati venit in Romania.

Incheiat subiectul. E ultima oara cand scriu/discut despre asa ceva. N-ai cu cine, n-ai cu cine.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.