Educatie pentru societate, Filosofie pentru copii si Educatie Financiara, noi materii introduse in invatamantul primar !

| 0 comments

Zilele trecute, Ministerul Educatiei a aprobat trei materii noi pentru invatamantul primar. Este vb de Educatie pentru Societate, Filosofie pentru copii si Educatie Financiara.

In sfarsit o idee buna. In sfarsit trei materii, care ii va ajuta pe picii nostri sa se dezvolte din timp. Binenteles, daca sunt si profesori de calitate, nu ca si fosta mea profesoara de filosofie, care avea niste teorii si un comportament de te durea mintea.

Cica “Educatia pentru Societate” va fi studiata in clasa pregatitoare (clasa 0), clasa I si clasa a II-a, intr-un singur an sau in doi, trei. Elevii vor invata elemente de conduita morala – civica si modul in care se aplica acestea in contextele vietii reale. “Filosofia pentru copii” va fi studiata in clasa a III-a si a IV-a. Aici copiii vor invata rezolvarea unei probleme date, cum sa-si sustina punctul de vedere si cum sa respecte punctele de vedere ale celorlalti. “Educatia Financiara” se va studia in clasele a III-a si a IV-a. Aceasta isi propune educarea si dezvoltarea receptivitatii copiilor pentru domeniul financiar. Este o initiativa dezvoltata de Comisia Europeana in toate statele UE. Asa poate copiii vor sti din timp cum sa-si administreze banii, sa nu-i cheltuie pe tot felul de prostii. BRAVO!

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.