Educatia sexuala, un pericol pentru copiii nostri ?

| 0 comments

Ieri cautand pe internet am dat de aceasta “revista”, numita “Educatia Sexuala, un pericol pentru copiii nostri“, publicata de Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor, in 2011.

Acum va intreb eu pe voi. Cat de inchis sa fii la minte, ca sa zici asa ceva? Cum sa fie “educatia sexuala” un pericol pentru copiii nostri? E mai bine cand oamenii fac 15 copii si dupaia n-au cu ce-i creste? E mai bine ca multi copii isi distrug viitorul avand urmasi la 14, 15 ani, pentru ca nu stiu folosi prezervativul? Si multe altele.

Mai jos aveti un filmulet, unde un nene preot vorbeste despre aceasta carte. Una e sa vorbesti in necunostinta de cauza si alta e sa spui ca educatia sexuala e un pericol pentru copiii nostri. Da, unii oameni/parinti n-au nici o treaba cu domeniul asta si vb tot felul de prostii, dar asta nu inseamna ca ai nostri copii nu trebuie sa stie anumite lucruri. Ca Biserica le considera “obscene” e alta treaba, dar in acelasi timp Biserica n-a ajutat aproape niciodata familiile nevoiase, care au 12-15 copii si traiesc undeva prin munti, fara curent, apa, lumina samd.

Sunt de acord cu nenea cand zice de avorturi si anticonceptionale. Daca tot vrei sa scrii o carte despre problemele astea, atunci o denumesti altfel “educatia sexuala, cu sfaturi doar de la cadrele specializate in domeniu, cu experienta”, dar nu “educatia sexuala este un pericol”. Multi ce citesc in titlu aia si inteleg.

Daca unii parinti ar fi mai deschisi la minte si rabdatori ar putea sa discute cu copiii despre aceste probleme. S-ar evita multe cazuri nasoale. Problema e ca nici ei nu prea stiu cu ce se mananca “educatia sexuala”. Multi nu stiu sa le zica nici de ciclu fetelor sau de pubertate baietilor. Afla de la “prieteni”/colegi si dupaia iese altceva. Eu cel putin voi vorbi aceste probleme cu copiii mei la momentul potrivit. Nu mi-e rusine sa o fac pentru ca e necesara.

/educatiesexualapericol_zps2b0d316f.jpg

poza Sebastian Bargau

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.