Rezumat Dezbatere Problema Caini Comunitari – ep n !

| 2 Comments

Vineri am fost prezent in Sala mare a Primariei pentru a dezbate public problema cainilor comunitari. Dupa cum stiti, in Oradea acesti caini au fost ridicati in cativa ani de SOS Dogs si dusi intr-un adapost de langa Oradea. Trebuie sa repet ca SOS Dogs a fost infiintata cu ajutorul finantarii unei Fundatii din Anglia, dar din cate am inteles ei se retrag pentru ca Primaria nu mai vrea sa ajute sau nu a ajutat deloc. La dezbatare au fost prezenti si viceprimarul Mircea Malan, avocatul Ruxandra Bizera, reprezentantul Federatiei Nationale pentru Protecţia Animalelor (FNPA) si Carol Lazar, managerul SOS Dogs.

Totul a inceput bine si frumos, dar a continuat ca la circ. Mircea Malan a inceput sa citeasca “noul regulament”, dar a fost huiduit, avocata a inceput sa ne laude si sa ne zica ca suntem un exemplu pentru celelalte orase, iar Carol Lazar a intrebat “de ce vorbim azi de eutanasiere”. Oamenii din sala au continuat cu tot felul de strigate in apararea cainilor, chiar daca unii dintre ei n-aveau nici o treaba cu acest lucru si nici macar n-au citit un alineat din regulament.

Si eu sunt contra eutanasierii si mai bine aleg cainele decat omul, dar nici ce s-a intamplat vineri nu e ok. Unii ziceau ca sa se creeze un impozit, iar Primaria sa-si tina banii, altii ziceau ca dau ei din banii lor 10 milioane, numa sa se faca ceva samd

Eu am scris pe blog despre acest subiect de enspe mii de ori si nu vreau sa ma repet ca e din vina noastra ca acesti caini sunt pe strazile din Romania. Nu trebuie creat nici un impozit pentru ca nu mi se pare normal sa obligi oamenii sa plateasca aceasta taxa. Trebuie creat un program de educatie pentru copii si tineri (cum a zis si un medic veterinar din sala), in legatura cu tot ce inseamna animale, iar Primaria sa ajute acest proiect in continuare ca sa dea exemplu. Asta e una dintre materiile, care n-ar trebui sa lipseasca din scoli. Astfel tinerii ar dona singuri, fara sa fie obligati. De ce SPCA din SUA merge excelent? Nu-i obliga nimeni pe oameni sa dea nici un ban. Pe adulti nu prea ii poti invata pentru ca e la mijloc orgoliul. Iar faza cu obligatu ar duce la cresterea urii fata de acesti caini nevinovati. Eu zic sa lasam toate regulamentele si sa incercam sa gandim cu bibilica aia, pe care o avem pe umeri, sa gandim logic, nu criminal si nici disperat. De aia suntem oameni, ca sa dam exemplu fiintelor inferioare.

Mai jos aveti un mic rezumat, facut de Cipri:

Articole Relevante:

Despre sterilizarea cainilor din oras !

Zilele Adoptiei Cainilor Comunitari, la Oradea !

Problema cainilor vagabonzi – ep 2 !

Problema cainilor vagabonzi !

2 Comments

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.