Bilete si abonamente electronice pentru transportul in comun oradean !

| 7 Comments

Acum doi s-au adus la Oradea tramvaie de milioane de euro, care sunt foarte frumoase, dar incet, incet incep sa se forjeze datorita romanilor care n-au grija de ele cum trebuie. Inainte cu putin s-au montat in cateva statii si niste automate pentru bilete, care n-au tinut mult.

Zilele trecute, directorul OTL, Csuzi Istvan a declarat intr-o conferinta de presa ca vrea sa introduca in tramvaie automate cu card pentru bilete si abonamente (e-ticketing). In loc de bilete si abonamente oamenii vor avea un card contactless, care va fi validat de niste aparate montate in tramvaie si autobuze. Cica aceste carduri vor fi nominale si vor putea fi personalizate cu tot felul de informatii. Au fost montate deja doua automate, pe un traimvai si pe un autobuz si vor fi incercate timp de sase luni de zile. Investitia totala va ajunge pana la 250 000 de EURO.

Astfel OTL va sti unde si cand s-a urcat o persoana in tramvai/autobuz, daca e nevoie de suplimentarea transportului si ce sa schimbe ca oamenii sa fie multumiti. Stiu ca o sa par aiurea, dar eu zic ca acest lucru se va introduce ca sa stie cat mai multe despre noi si pe partea asta. Peste ceva timp vom fi monitorizati ca si animalele de la gradina zoologica. Mie unul mi-e totuna daca se introduc si din motivul anterior si pentru ca stiu ca nu va tine investitia. De ce zic asta? Pana nu-i educam pe nesimtiti si pe tigani, nu se va schimba nimic.

abonamentelectronicOTL.jpg

poza jdd.ro

Articole Relevante:

Autobuze noi pentru Oradea !

Luni 30 februarie, OTL o face lata din nou !

Rable ambulante pentru Oradea !

Transport obscen in comun !

7 Comments

  1. Zău? La fel sunt şi pensionarii care au lucrat în armată. Telefoanele lor sunt ascultate non-stop. Paranoia.

  2. Paranoia sau nu, asta este parerea mea. Fiecare crede ce vrea.

  3. E normal, fiecare are dreptul la o părere. Problema e că eu nu văd la ce le poate folosi lor genul acesta de informaţii. De exemplu că tu te urci în 14 la staţia din centru şi mergi până la universitate!

    Decât la faptul că vor afla că linia 14 e extrem de aglomerată!

  4. Da, dar pot sa afle cu ce se plimba omul in fiecare zi, cat timp pierde in mijloacele de transport.

  5. Astea sunt reactii tipice cand apare o noua tehnologie. Dar daca va uitati in alte tari, unde sisteme asemanatoare se folosesc de ani buni si oamenilor li se pare ceva normal, veti observa ca sunt mult mai eficiente si elimina multe probleme care exista in prezent aici. Si, cum zice si Florin, ce uz pot sa faca ei de informatiile alea? Sa le dea la politie sau mai stiu eu cui? Asta e foarte bine. Cu ajutorul camerelor video in mijloacele de transport in comun si sistemelor de genul asta s-au prins nenumarati infractori si criminali. Cat despre educatul tiganilor, normal ca nimic nu se va schimba cat timp controlorilor le e lene sa cheme politia pe ei, sa le faca acte, sa-i tina inchisi ca nu au buletin etc. Ca si controlor, daca-ti pierzi cate-o ora sau doua pe zi numai cu astia, normal ca nu ai cum sa-ti faci norma.

  6. @Alex Intr-adevar, informatiile vor fi utilie pentru fluidizarea transportului in comun, dar asta e parerea mea, care poate fi si gresita.

  7. Eu cumpar abomanemt deci cine nu cumpara bilet/aboament nare ce cauta pe mijloacele de transport. Ar trebui sa instaleze un sistem de acest fel.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.