Noul Cod Rutier din 2012 – multe idei bune !

| 0 comments

Aveti mai jos legile care cica se schimba:

Fostul proprietar al masinii, in cazul vanzarii ei se obliga sa notifice in scris instrainarea masinii in maxim trei zile. Altfel risca o penalizare de la 9 la 20 de puncte si 1400 ron amenda. Daca noul proprietar nu cere instrainarea masinii in 15 zile va fi si el amendat cu 20 de puncte.

Alcoolemia va scadea de la 0.80% la 0.50%.

A fost introdus comportamentul agresiv. Asta inseamna deplasarea succesiva de pe o banda pe alta, pentru depasirea masinilor, intoarcerea prin folosirea sistemului de franare, pornirea de pe loc prin demararea excesiva a autovehiculului sau agresarea altui conducator prin apropierea excesiva din spate sau din lateral, franarea brusca, precum si folosirea abuziva a semnalelor sonore sau luminoase. Daca nu se respecta pot duce la suspendarea permisului pe 30 sau 60 de zile.

Verificarea medicala si psihologica la cererea Politiei Rutiere. Analizele se vor face daca soferul a fost prins baut, daca a depasit cu mai mult de 60 de kilometri viteza maximă admisa sau daca a fost sanctionat de două ori in doi ani pentru conducere agresiv.

Cei care circula pe contrasens si care vor depasi viteza legala cu peste 60 km/h pot primi pana la 100 puncte de amenda. Un punct inseamna 10% din salarul minim pe economie. Astfel ca amenda ar putea ajunge pana la 7000 ron.

Ce n-am inteles e de ce s-a bagat “imprumutarea masinii unui sofer obosit”. Cica se poate raspunde penal. De unde sa stiu eu daca e obosit? Sa stau sa ma uit la el foarte atent? Daca se preface bine? In rest sunt idei bune. Amenda mare trebuia introdusa de mult. Le-as da la toti cei care fac prostii in trafic peste 5000 ron amenda. Dupa ce platesc o data 2500 sau 5000 de ron sigur nu vor mai face acele prostii. Sper ca politistii sa dea acele amenzi si sa nu ia spaga mai putin.

Sper sa se introduca aceste legi. Deocamdata se dezbat.

Articole Relevante

Politia Romana incalca legea – ep 2 !

Politia Romana incalca legea !

Politia nu respecta codul rutier

Cica noi legi in “Codul Rutier” !

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.