Nici Basescu si nici Boc nu sunt de vina !

| 1 Comment

Aud tot mai des ca presedintele Basescu si premierul Boc sunt de vina ca tara merge asa de prost. Mie unul mi se pare cea mai proasta scuza si cel mai ridicol mod de a da vina doar pe conducatorii acestei tari.

In primul rand, noi romanii (nu eu) i-am votat, deci asta ne face si pe noi vinovati si in al doilea rand tot noi romanii nu stim sa ne sustinem conducatorii indiferent de cine ar fi. Sa zicem ca ar fi aleasa cea mai cinstita persoana din Romania si va garantez eu ca in cateva luni, un an i-am gasi o problema. Noi credem ca daca ii votam e de-ajuns. Nu, nu e de-ajuns. Trebuie sa-i si sustinem. Noi nu stim cu adevarat ce se intampla in spatele cortinelor, doar ce vedem in presa. Si stim cu totii cat de mincinoasa si manipulatoare e presa (aici vb in general, nu dau nume). V-ati gandit la faptul ca ar putea fi amenintati de “oameni mai importanti”? Ca le-ar putea fi amenintate familiile? Ca ar fi alte jocuri in spate? Nu, binenteles ca nu. Noi vedem doar ce e la suprafata. Si nu zic asta ca sa-i apar, ci ca sa va treziti.

In al doilea rand, noi romanii suntem niste lenesi si barfitori si ar trebui sa ne uitam in oglinda prima data. Ce pot sa faca cateva sute de oameni cand 23 de milioane nu vor? (excluzand copiii). La ce ma refer prin “nu vor”? La faptul ca nu suntem in stare sa facem ceva cu adevarat in viata si asteptam totul de-a gata. Noi nu stim sa sustinem nici o echipa de fotbal pana la capat si vrem ca tara sa fie in top-urile europene. Noi ne uitam toata ziua la telenovele si stiri si vrem ca in tara asta sa se schimbe ceva. Politicienii au furat, sunt constient de asta si va dau dreptate, dar cine i-a lasat? Cine comenteaza din spatele televizorului? Cine se plange toata ziua ca Romania merge prost si ca asta ne e soarta? Pe cine intereseaza mai mult gradina vecinului? Cati mergeti la greve? Milioane? Cred ca nici la Revolutie nu am fost foarte multi. De ce? Pentru ca nu suntem uniti.

Asa ca degeaba dati vina pe Basescu si Boc ca nu e ok. Oricine ar veni la conducere, cu astfel de oameni pesimisti, care nu sunt dispusi sa faca nimic pentru viata lor, nu va putea schimba nimic.

TREZITI-VA ROMANI!!!

ca si incheiere un banc
Ajunge unul in Iad. Vede acolo trei cazane. Unul cu rusi, unul cu nemti si unul cu romani. Si intreaba. La rusi de ce stau astia cu kalashnikov? Pai rusii sunt mai rebeli, rebuie sa stea cineva in fata lor. La nemti de ce nu sta nimeni? Pai nemtii sunt mai organizati, stiu ce vor… Nu trebuie sa stea nimeni in fata lor. La romani, nu sta nimeni. Asta mirat, intreaba. Pai cum la romani nu sta nimeni? Pai nu trebuie sa stea, cand unul incearca sa iasa, ceilalti il trag inapoi.

Articole Relevante:

Timpul are o valoare imensa !

Ne plangem, ne plangem si iar ne plangem !

Criza de neuroni si rabdare, nu de locuri de munca !

Cand ati zambit ultima oara ?

One Comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.