Problema cainilor vagabonzi !

| 1 Comment

Am vrut demult sa aduc in discutie acest subiect, dar dupa ce am vazut acest articol n-am mai putut sa ma abtin. Nu inteleg de ce cainii sunt de vina pentru greselile noastre din trecut. De ce trebuie sa sufere ei acuma pentru ca noi n-am fost in stare sa-i controlam, si anume sa-i castram ca sa nu se inmulteasca in prostie. Acum au ajuns sa fie sute si mii de caini vagabonzi, iar noi ne plangem toata ziua ca ne musca. Stiti de ce ne ne latra pe strada?

1. Pentru ca le incalcam teritoriul (ei sunt liberi si se cred in salbaticie)
2. Pentru ca ne batem joc de ei, aruncam cu pietre dupa ei, iar ei se razbuna pe multi oameni care n-au nici o vina (AICI ex de brutalitate)
3. Pentru ca ii deranjeaza anumite zgomote
4. Pentru ca exista perioada imperecherii si stim cu totii ca hormonii provoaca nervi (asa se intampla si la oameni)

Dar sa lasam problemele astea la o parte si sa gasim solutii. Macar acuma, in al 9-lea ceas. Eu propun sa se infiinteze o Asociatie Non Profit (ex SPCA SUA), care sa aiba fonduri din donatii de la noi toti. Cica am observat ca este prezenta si in Romania, dar nu la acelasi nivel. Ce trebuie facut? Se construiesc niste centre speciale, unde sa se angajeze oameni specializati in domeniu (ex ingrijitori si veterinari). Se mai angajeaza niste inspectori care sa colaboreze cu Politia Romana si se poate incepe munca. Urmeaza adunarea animalelor de pe strada, de la oamenii care nu le pot intretine si de la oamenii care le maltrateaza si isi bat joc de ele. Prima data se recurge la avertismente, ca mai apoi sa li se confiste toate animalele, sa fie dati in judecata, sa li se dea amenzi si poate, daca trebuie sa faca si puscarie. Credeti-ma ca in acest mod oamenii ar fi mai responsabili si nu s-ar intampla ce se intampla. Multi dintre voi trateaza aceasta problema superficial si cred ca acesti caini nu conteaza si cel mai simplu e sa-i eutanasiem. Dar uitam ca noi nu avem acest drept, de a lua viata altor fiinte. Daca ne-am afla noi in locul lor? Doi la mana, o problema nu se rezolva atat de simplu. Si va rog sa nu ma luati cu faptul ca nu sunt bani si ca mai bine se fac spitale. Ba da sunt bani! Si chiar daca nu se da de la buget, creeti-ma ca daca s-ar vrea acest proiect atunci cu siguranta UE ne-ar sprijini. Plus donatiile oamenilor care iubesc animalele. Eu cred ca s-ar strange destui. Doi la mana, se pot face si centre pentru animale si spitale pentru oameni. Trebuie doar sa vrem. Ma bucur ca in Oradea cei de la SOS Dogs au castrat aproape toti cainii si multi dintre cei de pe strada sunt la ei la adapost.

p.s. Care sunt mai animale AICI? Ei sau ursii? Sunt sigur ca daca unu patea ceva, incepeau sa dea vina pe angajatii Gradinii Zoologice! Asa suntem noi invatati, sa vedem doar ce e negativ.

Articole Relevante:

Oradea mai curata ?

Animale inteligente !

Povestiri despre cainii “periculosi” !

Caini morti plutind pe Crisul Repede !

One Comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.