Poze si Rezumat WCG 2009 !

| 0 comments

In acest weekend, mai precis 12-15 noiembrie s-a desfasurat la Chengdu, China a 9-a editie a evenimentului international de gaming, numit World Cyber Games 2009. Au fost prezenti jucatori din toata lumea, care si-au aratat talentele la jocuri ca si: Counter-Strike, Warcraft 3: The Frozen Throne, Starcraft Brood War, Fifa 2009, Carom3D, Red Stone, Trackmania la categoria PC, Guitar Hero si Virtua Fighter 5 la categoria XBOX 360, Asphalt 4 si Wise Star 2 la mobile si Dungeon & Fighter la promovari. Noi am fost reprezentati la doua jocuri, si anume de echipa TeG (taofiK, Terrorianu, PeRRy, Darky si kid0r) la Counter-Strike si de Night la Fifa 2009. La Counter-Strike cei de la TeG au trecut de grupa, unde au obtinut punctaj maxim batandu-si toate adversarele ([k23] Kazakhstan, esq.Wind Coreea de Sud si Simplex Macedonia). Este prima oara cand o echipa romaneasca se califica in faza optimilor la acest eveniment, si mai ales, de pe primul loc. In optimi echipa romaneasca a dat de castigatoarea evenimentului KODE5 2009 de la Moscova si campionatului european de anul trecut (SEC 2008 !), care anul acesta nu s-a mai tinut din cauza problemelor financiare prin care a trecut sponsorul principal Samsung. Baietii nostri i-au infruntat cu brio pe granzii suedezi, dar pana la urma au cedat. Oricum respect baietii, ati evoluat superb. In finala mare au ajuns echipele Again (fosta MYM, Polonia), care a castigat campionatul mondial de anul trecut, si anume ESWC 2008, care nu s-a tinut anul acesta din cauza crize economice si fnatic, adeversara romanilor din optimi. Pana la urma polonezii ne-au revansat si i-au batut pe suedezi, dupa ce i-au batut in optimi pe alti suedezi, si anume H2K (fosta SK si in care activeaza Spawn). Pe locul 3 s-au clasat danezii de la mTw, castigatorii de anul trecut.

/againcs.jpg
Again (Polonia)

La Fifa 2009, Night a trecut de grupe, tot de pe primul loc cu 5 victorii, o infrangere si un meci egal. In optimi romanul nostru l-a intalnit pe neamtul kr0ne, care l-a batut si a castigat turneul. Pe locul 2 s-a clasat tot un neamt, si anume Hero, iar pe 3, polonezul Pio. Castigatorul de anul trecut, si anume romanul BeBe n-a fost prezent. Aici n-am inteles de ce doar unul din Romania s-a calificat, ca anul trecut au fost trei.

/kronefifa.jpg
kr0ne (Germania)

La celelalte jocuri, printre care si Starcraft, cei care au dominat au fost asiaticii, unul dintre cei mai apreciati din lume fiind sud-coreeanul stork, care a obtinut doar locul 2, locul 1 fiind castigat de conationalul sau Jaedong. Chinezii au obtinut medaliile de aur si argint la Warcraft prin Infi si Fly100. Pe locul 3 s-a clasat tot un coreean.

/jaedongstarcraft.jpg
Jaedong (Coreea de Sud)

/infiwarcraft.jpg
Infi (China)

Starcraft Brood War: Jaedong (Coreea de Sud), stork (anul trecut tot pe 2, Coreea de Sud), Bisu (Coreea de Sud)

Warcraft 3: Frozen Throne: Infi (China), Fly100 (China) si SK.Lynn (Coreea de Sud)

Carom3D: MARCJACOBS (Coreea de Sud), jeantek (Brazilia) si Protonski (Germania)

RedStone: ComeonBaby (castigatorii de anul trecut, Coreea de Sud), HAPPY_SWEETS (Japonia) si Cool_Runnings (SUA), aceste trei echipe fiind singurele participante

Trackmania: KarjeN (Suedia), FrostBeule (Suedia) si Bergie (Norvegia)

Pentru XBOX 360:

Guitar Hero: caiomenudo13 (Brazilia), MoB_Shift (SUA) si smokyprogg (SUA)

Virtua Fighter 5: FOOD (Japonia), ShinZ_Km (Coreea de Sud) si Rikojjang (Coreea de Sud)

pentru mobile:

Asphalt 4: TER_BURBERRYqq (Taipei), slyfoxlover (castigatorul de anul trecut, Singapore) si KimBuJa (Coree de Sud)

Wise Star 2: a.Enrico (Italia), Blackbelt (Franta) si TorcH (SUA)

pentru promovare:

Dungeon & Fighter: UraniumHwangjaeM (Coreea de Sud), CLAY (Japonia) si Marenobba (Coreea de Sud)

Dupa cum vedeti, coreenii au dominat la toate capitolele, obtinand 8 medalii din care 3 de aur. Pe locul 2 s-au clasat suedezii cu trei medalii din care 1 de aur. Vedeti ce diferenta? Pe locul trei s-a clasat Germania cu 3 medalii, din care una de aur. Poate daca s-ar invest mai mult si in gaming-ul romanesc am fi si noi acolo, dar n-ai cu cine. Sa speram ca anii urmatori va fi mai bine. Urmatorul WCG se va desfasura in aproximativ aceasta perioada la Los Angeles, SUA, unde vreau sa ajung si eu. Asa cum am ajuns la Frankfurt la Salon asa o sa ajung si la Los Angeles la WCG.

/wcg2009.jpg

/wcg20091.jpg

Toate pozele AICI

Articole Relevante:

Fnatic castiga Kode5 2009 !

Poze si Rezumat WCG 2008 !

Poze si Rezumat ESWC 2008 !

Rezumat WCG 2007 !

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.