CSM Oradea, campioana nationala la spada !

| 3 Comments

Echipa de spada CSM Oradea (fosta Crisul), formata din Nyisztor Alexandru, Arkosi Bertalan, Radu Andrei, Andrei Timoce si Gabriel Chitu si antrenata de Nicolae Ille (taica-meu) a castigat ieri al noulea titlu de campioana nationala la spada pentru orasul Oradea in ultimii 10 ani, dupa ce a batut in finala pe CS I Satu Mare (45-34), ultimul asalt fiind intre Nyisztor Alexandru si Adrian Pop (7-5). Cele trei noi achizitii, fratii Tardi Otto, Tardi Zsolt si Tardi Zoltan nu au dreptul sa concureze pentru CSM pana in 2010 decat la individual, pentru ca asa prevede regulamentul FRS. Si fiindca a castigat Superliga, CSM Oradea va participa la Cupa Campionilor Europeni de anul viitor de la Heidenheim, Germania, la care au obtinut si o medalie de argint in 2006.

spada200995.jpg

Clasament Final
1. CSM Oradea
2. CS I Satu Mare
3. Steaua Bucuresti
4. Farul Constanta
5. CSM Targu Mures
6. CS II Satu Mare
7. CSM Craiova
8. U Craiova
(ultimele doua au retrogradat)

Probele la individual s-au desfasurat vineri, terminandu-se cu victoria oradeanului nostru Nyisztor Alexandru, care si-a trecut in palmares al zecelea titlu de campion national la seniori (25 de tiluri cu cele de la juniori) dupa ce l-a batut in finala pe nou venitul Tardi Otto, care a dat dovada de fair-play sesizandu-i arbitrului ca un punct nu i-a fost acordat corect. Superb meci!

Clasament Final
1. Nyisztor Alexandru (Oradea)
2. Tardi Otto (Oradea)
3. Cosmin Kortyan (Constanta) si Marius Badea (Steaua)
.
5. Alin Sbarcea (U Craiova)
6. Andrei Timoce (Oradea)
(Arkosi Bertalan, Radu Andrei, Tardi Zsolt si Tardi Zoltan n-au reusit sa se califice din grupe)

Astazi s-a desfasurat Cupa Lordeco, in care s-au inscris cam tot aceeasi seniori din Superliga. Concursul a fost castigat de Nyisztor Alexandru, care l-a invins in finala pe constanteanul Cosmin Kortyan. Pe locul trei s-au clasat Arkosi Bertalan si satmareanul Adrian Silaghi. Tot astazi s-au duelat si veteranii acestui sport, in numar de 14, printre care si un elvetian si un ungur.

Clasament Final Veterani
1. Horvath Laszlo (Oradea)
2. Decsei Paul (Satu Mare)
3. Petrovici Gabriel (Satu Mare)
4. Nitulescu Jean (Craiova)
diploma excelenta
Roman Menz
Marius Zamfir (viitorul nas)

Si mai am o intrebare pentru voi oradenii. De ce la meciuri de fotbal mergeti si in alte orase si la sporturi ca scrima si polo, care va aduc un zambet pe buze nu va inghesuiti? Sa va fie rusine.

Articole Relevante:

Superliga de Spada !

Scrima Oradeana in Liga Campionilor !

Crisul Oradea, din nou campioana nationala la spada !

Crisul Oradea campioana nationala !

3 Comments

  1. Aproape corect… Cu o singura exceptie: nu a existat asaltul in care Arkosi Bertalan l-a invins pe satmareanul Adrian Silaghi! Daca ai fost atent doar la festivitatea de premiere si tot ai fi auzit/vazut/aflat ca cei doi au terminat pe locul III…

    Insa intru totul de acord in ce priveste lipsa spectatorilor… Eu am practicat sportul asta, asa ca, poate de asta sunt subiectiva, dar intr-adevar scrima ar merita mult mai multi spectatori si muuult mai multa publicitate… Si atunci, poate, nu ne-am lauda, preponderent, cu talente descoperite si – mai mult sau mai putin – pornite spre marea performanta de scoala satmareana!

  2. La anul daca se va tine tot la Oradea poate se reuseste o mobilizare de publicitate in mass media si astfel vor fi adusi oameni in sala sa asiste.
    Felicitari pentru medaliile castigate si felicitari mai ales pentru concursul de veterani. Sper ca vor fi stimulati si mai multi veterani sa isi reia activitatea pe planse si ca sportivi.

  3. Sala arata super! Finala sa tras la standarde FIE cu fiecare echipa in spatele plansei. Felicitari organizatorilor!

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.