Impozit pe Blogosfera ?

| 2 Comments

In presa circula zilele astea o stire ca cei din guvern se gandesc serios sa puna impozit pe venitul bloggerilor.

Pe scurt, se intentioneaza modificarea conditiilor de utilizare a muzicii pe internet cu efecte economice dure asupra majoritatii site-urilor si blogurilor din Romania. Astfel, un blog sau un site care va contine linkuri catre videoclipuri sau melodii preluate de pe site-uri de tip Youtube, Trilulilu si care are bannere de orice natura (platite sau gratuite) pentru a promova produse/servicii va trebui sa plateasca minim 1000 RON pe luna (taxa pentru mai putin de 100 000 de afisari pe luna) pentru acele linkuri. Iti scriu acum in calitate de membru fondator al ARONSA – asociatia care s-a opus (cu succes pana acum) in vara la aceste pretentii exagerate. Noi dorim rediscutarea acestui proiect aflat in dezbatere in cadrul comisiilor de negociere stabilite de ORDA si gasirea unor conditii echitabile pentru toata lumea. o scrisoare de avertizare de la Dan Vartopeanu

Mai mare aberatie ca asta cred ca nu s-a auzit din 1989, de la revolutie. In primul rand si daca demonstrezi ca e blogu meu tot nu cred ca te ajuta cu ceva, in al doilea rand n-ai cum sa demonstrezi ca bannerele de pe blogul meu sunt platite sau nu (pot sa fie partenere si le promovez gratuit sau negare plauzibila), pot sa declar ca am venit 15 RON pe luna (iti platesc impozit pe asta =)) ), trei la mana, nu poti sa demonstrezi cati vizitatori am pe luna fara traffic ranking sau sitemeter iar in al patrulea rand nu pun muzica la mine pe blog care are o licenta sau care nu poate fi folosita comercial (macar atata stiu si eu). Iar daca vrei loguri trebuie sa obtii mandat ceea ce va fi foarte greu pentru o asemenea aberatie. Trebuie un ordin judecatoresc foarte solid sa se ajunga la chestia asta. Dar cand vine vorba de bloguri puse pe platforme straine, ca si Blogspot? Se vor aplica legile in SUA? Nu prea cred ca vor accepta americanii (asi in ale internetului) asemenea prostii care pot fi autorizate doar in Romania. Cat despre filmuletele de pe YouTube sau Trilulilu puse pe blog la noi ce sa mai zic, in primul rand ei platesc bani grei pentru copyright, de ce sa mai platim si noi odata? Se introduc cu cod embed pe blogurile nostre. Si in al doilea rand filmuletele de la ei sunt puse de catre utilizatori deci practic nu pot sa-ti ceara 100% drepturi daca tu vrei sa-l pui la tine in flash player (mai ales daca n-au sigla MTV de ex). Poate eu l-am uploadat pe youtube doar ca sa mi-l transforme in flv ca mai apoi sa-l downloadez si sa-l urc la mine pe ftp. Care e problema? Trei la mana, de pe site-uri ca si CanCan, care au in majoritatea cazurilor filmulete cumparate si cu drept de autor se pot lua filmuletele cu linkurile lor (se vede sigla lor si daca il scot ramane scos) si binenteles cu sursa catre articol. Daca ei nu fac reclamatie si nu ii deranjeaza nu vad care ar fi problema statului. De fapt stiu care e, ii deranjeaza ca scriem despre ei. Daca meritati asta e, suportati consecintele si nu incepeti sa gasiti tot felul de motive de a ne opri. N-are rost, era Internetului nu va apartine nici macar 1%. Cred ca nici ala care a propus legea habar n-are de internet, o vaisamar. Si nu in ultimul rand, daca in cazuri extreme se va aproba aceasta decizie, avocatul meu va lua cuvantul (cititi prima data, cu atentie Legile Internetului). Toate documentele le gasiti la Zoso. Au mai scris despre asta si Bobby Voicu, Blogatu, Arhi, Cabral, VisUrat, Piticu, Swamp si Kosmin. Cabral a si inceput o campanie frumoasa pe care toti ar trebui s-o promovam. Respecte Cabrale.

Stire oficiala (ca sa nu ziceti ca noi aberam): Mediafax

Articole Relevante:

AIG aproape de faliment !

Ce ne-am face fara impozitele astea?

Fondul clasei si Fondul scolii, niste taxe ilegale !

Salariu minim de 500 RON, vi se pare de-ajuns?

2 Comments

  1. asa ma bucur ca esti printre putinii bloggeri care are bannerul la loc de cinste , cat despre acest proiect d elege care nu cred ca va fii adoptat pentru ca se incalca unele drepturi care intr-o tara democratica nu au ce cauta , ce dreq au cu noi , li sa pus asa dintro data pata pe noi bloggerii care scoatem si noi acolo de un cico si sa ne platim hostul ..

  2. Mi se pare mie sau este inceputul unei campanii contra blogurilor. Poate ziaristii sau alte persoane interesate doresc sa aduca cenzura si pe net.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.