Dubai City, ma uimeste inca odata !

| 4 Comments

Acum cateva luni am facut niste articole, care mi-au placut si mie tare mult, despre Dubai si Abu Dhabi, doua orase care sunt modernizate la maxim. Acum am mai gasit niste materiale numa bune pentru inca un articol.

Noul Muzeu de Arta Moderna va fi construit de cei de la Unstudio pe malul orasului Khor si se va intinde pe 40 de milioane de metri patrati. Va include un amfiteatru pentru spectacole live si festivale culturale, o sala de expozitii si mici muzee locale si interna’ionale de arta, precum si un santier naval pentru constructorii dhow traditionali. Va include si zone residentiale, comerciale si retail.

muzeu.jpg

muzeu1.jpg

Arhitectii de la Zaha Hadid s-au gandit la trei turnuri dansatoare, cel putin asa arata. Va place?

turnuridansatoare.jpg

Strata Tower va fi unul din multele imobile de lux din Dubai. Este proiectat de arhitecti ca si Hani Rashid si Lise Anne Couture de la Asymptote. Lucrarile au inceput deja in Al Raha Beach iar constructia va fi terminata la inceputul anului 2011. Cladirea va avea 160 m si va fi cea mai mare cladire din Al Dana.

strata.jpg

strata1.jpg

Un zgaraie nori rotitor isi va face aparitia in Dubai pana in 2010. Aceasta cladire isi schimba forma, intr-o zi te poti bucura de rasarit iar a doua zi de apus samd. Cica nu va arata la fel de-a lungul timpului. Va avea 420 de metri si 80 etaje. Un apartament va face o rotatie completa in aproximatic trei ore rotatie. Arhitectul italian David Fisher estimeaza proiectul la aproximativ 700 milioane de $. Doua cladiri asemanatoare vor fi construite in anii ce urmeaza la New York si Moscova.

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Articole Relevante:

Abu Dhabi va eclipsa Dubai-ul !

Rusia isi face o insula artificiala !

Dubai City, partea a doua !

Dubai City, modernizat la maxim !

4 Comments

  1. cat de frumos este…..asa se intampla cand ai bani, si cand sti cum sa ii folosesti. cinste lor dar vreau sa subliniez ca si arhitectii din ziua de azi sunt foarte tari, ca sa ajungi sa faci asa ceva iti trebuie ceva cunostiinte si mult mult desen tehnic etc. Interesant la maxim ce pot sa mai zic :X

  2. Pingback: Cea mai mare fantana din lume ! at Dani’s Corner

  3. Pingback: Stiri de prin lume - ep 5 ! at Dani’s Corner

  4. Pingback: Poarta Emiratelor Arabe Unite ! at Dani’s Corner

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.