Preotia, un loc de munca?

| 5 Comments

Aseara am fost la Invierea Domnului Iisus Hristos. M-am intors acasa cu un gust amar. Si asa majoritatea lumii vine din obisnuinta dar macar cand se face slujba sa se faca cu pasiune si nu ca o datorie. Cand i-am auzit pe preoti cum cantau Invierea Domnului am crezut ca nu aud bine, efectiv fara vlaga in ei plus ca se mai si balbaiau. Ce se mai asteapta atunci de la lume? Majoritatea nici nu cantau :( . Deja majoritatea preotilor o fac pentru bani, nemaiavand chemare si pasiune pentru asta. Ma duc la Biserica, recunosc ca mai rar, ca sa ma rog si nu ca sa-i ascult pe preoti. Nu mai e farmecul ala care era odata. Uitati-va si la mai marii din Episcopii, chiar si actualul patriarh, ca au avut si inca mai au dosare pe la securitate. Ce-o sa se aleaga de lumea asta? Sincer, nici nu vreau sa ma gandesc. Ce sa mai vorbesc despre actualul papa, Benedict al XVI-lea, care mai mult rau a facut decat bine. Ioan Paul al II-lea a vrut sa uneasca toate religiile, si aproape a reusit, iar acum vine asta si zice ca nu se poate asa ceva si ca Biserica catolica e singura recunoscuta de Dumnezeu. Sportul si Preotia ar trebui sa se faca din pasiune si nu pentru bani si putere. Sper sa nu se ajunga la ce e mai rau.

benedict.jpg

5 Comments

  1. NU se mai face nimic free :))
    Lumea se schimbaa … what will be? ca melodia acea
    Que sera, sera …. bine ca batea apropoul la viitor

  2. pana la urma traiesti ca sa castigi ca fara castig in ziua de azi mori de foame. Inainte nu era lumea asa moarta dupa bani si daia multi preoti aveau chemare, acum e totul ptr bani :). Cat despre Papi….nu sunt in tema sa comentez :)

  3. Ai pus punctul pe i. Intr-adevar gandul le sta la bani, iar daca nu le dai te trateaza cu indiferenta. Cat despre Papa Benedict, se pare ca dorinta lui nu este ca intr-un final, sa fie unite religiile.

  4. Papa Ioan Paul al II-lea, dupa parerea mea, a fost un sfant in viata. Cate a facut el n-a facut niciun alt Papa. Cat despre preoti, ai dreptate pana la un anumit punct. Nu sunt toti asa. In schimb eu la Slujba de Inviere m-am uitat la comportamentul oamenilor prezenti si am sesizat ca duce lipsa mare de bun simt.

  5. Pingback: Un Paste Fericit va doresc ! at Dani’s Corner

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.