Internet cu 70 Mbiti/sec in Romania?

| 6 Comments

Pana la sfarsitul acestui an provider de internet WiMax va intra pe piata din Romania. WiMax este capabil sa ofere conexiuni wireless in banda larga cu viteze de 70 Mbiti/secunda pe o suprafata de pana la 65 de kilometri. In prezent, licenta de utilizare a benzii de frecvente 3600 – 3800 MHz este detinuta de Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR). In termen de 6 luni ei vor trebui elibereze benzile de frecvente radio 3600–3657 MHz pereche cu 3700–3757 MHz. In aceasta perioada doua firme romanesti liciteaza pentru a avea licenta de folosire a noii tehnologii, una dintre ele fiind Orange.

Achizitionarea acestei licente inseamna sporirea capacitatii de transmitere a datelor in retea si extinderea latimii de banda, iar Orange Romania doreste exact acest lucru, a declarat directorul general al Orange Romania, Richard Moat.

Daca sunt asa de buni precum se zice am sa folosesc si eu wireless de acum incolo. Despre acest subiect a mai scris si Zona4.

wimax.jpg

6 Comments

  1. si la 70mb/sec oare cat e abonamentu?vreo 50 60 e 100% ….cel putin

  2. Ar fi o chestie interesanta :D

  3. Probabil ca este foarte scump abonametul la asa ceva. :-?

  4. Nu ne vom permite inca internet de calitate wireless. Vom vedea cat va fi pretul. ideea e buna

  5. a scris si zona4 , dar dupa cum vad nu a fost asa de informat ca tine :P bv pentru complectare ! si , astept sa vad cat o sa coste abonamentul

  6. bv Orange!Numa sper sa nu fie prea scump…daca se pastreaza preturile de la internet prin 3G+ e bine adica 10 euro.:d

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.